TEKNIKPROGRAMMET

ETT TEKNIKPROGRAM MED BÅDE SPETS OCH BREDD

Siktar du högt? Vårt teknikprogram har ett högt tempo och riktar sig till dig som har målet inställt på att studera vidare efter gymnasiet. Utbildningen ger dig en bred teknisk kompetens med goda kunskaper i såväl matematik som kommunikation och språk. Teknikprogrammet ger dig särskilt behörighet till teknisk högskola som t ex Chalmers.

Lite mer än alla andra

De två första åren läser du en variation av gymnasie- och programgemensamma ämnen medan det tredje året är mer inriktat på ditt fördjupningsval.

Fördjupningar i år tre

Tredje året väljer du en av våra tre fördjupningar som ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom ämnesområderna och här ingår även ditt stora gymnasiearbete.

  • Design och konstruktion
  • Mekatronik
  • Telematik

Ung Företagsamhet låter dig starta eget

Ung Företagsamhet, UF, är ett framgångsrikt utbildningskoncept som låter dig starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett år. Du lär dig att arbeta i grupp samtidigt som du utvecklar dina kunskaper inom teknik och entreprenörskap. Under UF-året genomförs en rad tävlingar på regional och nationell nivå där GTG tidigare år alltid legat med i toppstriden och fått fina utmärkelser. År 2014 utsågs vi till årets UF-skola i Göteborgsregionen!

Arbetslivserfarenhet utöver det vanliga

Ungefär 20 procent av studietiden hos oss består av arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att förvandla teori till praktik med stöd av handledare.

De två första åren praktiserar du på Volvobolagen i Göteborg medan du i år tre har möjlighet att praktisera utomlands.

Du är garanterad sommarjobb

GTG har ingått ett avtal med AB Volvo och Volvo Personvagnar AB som innebär att du erbjuds möjlighet till 4 veckor sommarjobb efter år två och tre. En unik chans att bättra på kontaktnätet och samtidigt tjäna lite extra pengar. Vilken mer skola kan erbjuda det? 

Vi är där det händer

Våra två lärcenter finner du på Lindholmen och i Torslanda. I Torslanda har vi lokaler på Volvo Personvagnar, vilket ger en naturlig koppling till näringslivet. På Lindholmen ligger Chalmers, Göteborgs Universitet och flera gymnasieskolor vägg i vägg och runt omkring finns några av Sveriges mest framgångsrika företag. 

Har du den rätta gnistan?

Vårt Teknikprogram är en tuff utmaning och kräver att du är villig att arbeta hårt och ta eget ansvar. Du läser mer än vad dina kompisar gör på andra skolor och tempot är högt. Matematik och teknik är en stor del av utbildningens kärna som tillsammans med APL:n gör den helt unik. Dessutom får du förmåner såsom månadsersättning, dator och restaurangmat.

För att du ska utvecklas och lyckas med dina studier hos oss krävs nyfikenhet, intresse och kreativitet. Har du detta vet vi att GTG är rätt skola för dig!