Skip to content

Pro­gram med både bredd och spets

VILL OCH VÅGAR DU LITE MER?

Nära samarbete med några av världens främsta teknikföretag, breda utbildningsprogram som gör dig förberedd för både högskola och yrkesliv och en hel värld att välja din praktikplats på. GTG erbjuder utbildningar som ger dig alla förutsättningar som krävs för att du ska kunna ta dina första steg i karriären. Oavsett om du siktar på att komma in på högskola eller gå direkt ut i arbetslivet.

Unikt samarbete ger flest möjligheter

GTG ägs av Volvo Cars och Volvo Group tillsammans med Göteborgs Stad. Våra utbildningar har tyngdpunkt på teknik, industri, matematik och naturvetenskap och är framtagna i samarbete med ägarbolagen.

Vi är där det händer

Våra två lärcenter finns på Lindholmen och i Torslanda. Våra lokaler på Volvo Cars i Torslanda ger en naturlig koppling till näringslivet. På Lindholmen ligger Chalmers, Göteborgs Universitet och flera gymnasieskolor vägg i vägg och runt omkring finns några av Sveriges mest framgångsrika företag.

Bättre rustad inför vidare studier

Ett fullständigt gymnasieprogram består enligt Skolverkets riktlinjer av kurser på sammanlagt 2 500 poäng. Vi erbjuder dessutom ytterligare kurser och arbetsplatsförlagt lärande, APL, upp till en poängnivå på 3600 poäng, beroende på program. Detta gör att du blir bättre rustad för vidare studier på högskola och universitet.

HÅRT ARBETE GER RESULTAT

Att gå på GTG ställer höga krav på intresse och engagemang från dig. Förutom förmåner såsom möjlighet till sommarjobb, restaurangmat och dator får du tre spännande år fyllda med gemenskap, glädje och möjligheter på en skola som ligger i framkant. Hos oss lönar det sig att jobba hårt, både under gymnasieåren och för framtiden.