Skip to content

Nyheter

 • Hjälp oss möta framtidens kompetens­behov inom el. Vi letar efter dig som gillar människor och teknik! Svensk industri står inför stora utmaningar och framstegen inom elekt­ri­fi­ering kräver kunskap och kompetens inom området på bred front. Det är denna kompetens vi på GTG utbildar och nu söker vi dig som arbetar med el inom industrin idag och vill dela med dig av din kunskap - både till ungdomar, vuxna och företag.

 • Nu har höst­ter­mi­nen drag­it igång och vi vill gär­na träf­fa våra ung­do­mars vård­nad­shavare för att informera om vad som hän­der under läsåret. Infor­ma­tion­s­möte­na äger rum på TB-lär­center och då vi ska in på Volvos område önskas namn på samtli­ga besökare.

 • Vi letar efter dig som gillar människor och teknik! Svensk industri står inför stora utmaningar och behöver utbildad personal för att nå en högre grad av digita­li­serad, automa­ti­serad och hållbar produktion. Det är dessa personer vi på GTG utbildar och nu söker vi dig som vill dela med dig av din kunskap inom automation - både till ungdomar, vuxna och företag. Framtiden är automa­ti­serad, var med oss och utbilda framtiden!

 • Uppstartstiderna i augusti varierar beroende på program och årskurs. Har du koll på när du börjar?

 • 2023-06-13:

  Stipendiater 2023

  16 ung­domar fick under sin examen ta emot stipendium från Vol­vo Group, Vol­vo Cars eller GTG. Grat­tis säger vi till Michael Chao Pettersson, Elsa Edofsson, Simon Stahre, Emma Frölund, Erik Andersson, Rasmus Brenander, Vidar Sjögren, Erik Zeng, Noel Janemyr, Hugo Reman, Robin Uppman, Noel Karlsson, Fredrik Engblom, Isak Lundström, Gustaf Göthlin och Ida Widek.

 • 2023-05-15:

  Teknikcamp 2023

  I mitten av juni arrangerar vi tillsammans med Teknikcollege Göteborgs­re­gionen och flera gymna­sie­skolor en teknikcamp för tjejer eller icke-binära personer i årskurs sju och åtta. Känner du någon som vill hänga med? Tipsa gärna!

 • Fredag 9 juni tar de sex avgångsklasser­na Amazon, Carioca, Duett, P1800, PV444 och Sport exa­m­en efter tre års studi­er på skolan. Utspringet äger rum cirka 13.30 på Vol­vo Trucks Expe­ri­ence Center.

 • Börjar du i årskurs 2 eller 3 i höst och vill vara med i det team som kommer vara skolans ansikte utåt på exempelvis gymnasiemässan, öppna hus eller när vi får externa besök under läsåret 2023/2024?

 • Fredag 31 mars stod vi som arrangör av Blixtlåset regionfinal Väst som i år ägde rum på Veras gräsmatta på Chalmers. Totalt deltog 14 lag från tre olika skolor i Göteborgsregionen.

 • Tisdag 28 mars (Lindholmen) och torsdag 30 mars (digitalt) klockan 8.30 berättar vår biträdande rektor Lena mer om vår nya spetsutbildning mot programmering. Välkomna!

 • Vill du veta vad dina gamla klasskompisar gör idag? Vill du se hur dina lärare har åldrats? Vill du nätverka och mingla lite? Nu hälsar vi dig som tagit examen från GTG välkommen till årets mingelfest.

 • Imorgon åker fyra lärare och fyra elever i årskurs tre på vårt industri­tek­niska program till Kenya. Under två veckor kommer de att besöka svenska företag verksamma i Östafrika, träffa intressanta människor och framför allt delta i under­visning vid vår partner­skola Soweto Academy i Kibera.

 • Vi på GTG har i tolv år haft möjlighet att sponsra skolgången för 13 föräld­ralösa barn på Soweto Academy i slumområdet Kibera i Kenya. Nu har vi alla chans att hjälpa till igen och de insamlade medlen kommer att gå oavkortat till barnens skolgång.

 • Har du koll på skolans men­tor­er? Vem har över 70 bräd­spel hem­ma? Eller vem har sut­tit barn­vakt för Alexan­der, Gus­tav och Sam Skars­gård? Delta i årets men­torsquiz och du har chans att vin­na två bio­bil­jet­ter att nyt­t­ja under julledigheten!

 • I höst är det första gången elever och lärare praktiserar och jobbskuggar i den nederländska staden Utrecht. Eleverna Noel, David, Love och Holger i klass Duett är just nu inne på sista veckan av deras APL-period medan lärarna Henrik och Günter som jobbskuggade hos vår partnerorganisation ROC Midden Nederland i början av oktober är tillbaka sedan ett bra tag.

 • Tidigare i höstas började Matilda Friberg sin tjänst som kurator hos oss. Hon är en glad, energifylld och empatisk person som ingår i skolans elevhälsoteam och som finns till för både elever och personal.

 • Under två dagar i september var våra treor i Stockholm tillsammans med sina mentorer och besökte Sveriges riksdag, olika muséer och gick på teater. Syftet med resan var att låta våra ungdomar få se Stockholm och institutioner som inte finns hemma i Göteborg. Och inte minst att få uppleva staden och lite av kulturlivet!

 • Uppstartstiderna i augusti varierar beroende på program och årskurs. Har du koll på när du börjar?

 • Vad händer när man tussar ihop ca 40 underbara tjejer i 13 – 15-årsåldern och låter dem vara kreativa, innovativa och dessutom puffar på lite med glass från Lejonet & Björnen och goda wraps? Jo – succé!

 • 2022-06-13:

  Stipendiater 2022

  Tolv ung­domar fick under sin examen ta emot stipendium från Vol­vo Group, Vol­vo Cars eller GTG. Grat­tis säger vi till Hilda Allansson, Dennis Holmström, Ludvig Asplund, Oscar Melander Forslind, Ossian Wingård, Tilda Ek, Linn Eriksson, Simon Stark, Gustav Forssell, William Winstedt Landström, Simon Benstorp och Jonas Ekström.

 • I slutet av maj kom Max Wikstedt och Lukas Prestedge i klass Enceladus hem från Santa Stefan Belbo i Italien där de under sex veckor praktiserat hos Tosa Group, ett företag som som tillverkar förpackningsmaskiner.

 • I fredags avslutades Under­hålls­mässan - Europas största fackmässa inom drift och underhåll med över 300 utställare. GTG har funnits på plats genom projekt Production for Future och där deltagarna i klass Mimas bemannat vår monter och berättat om Smart Maintenance, 3D-printning och automation för mässbesökarna. Vidare vann Anton Kurtén och Emil Elvestad Maintenance Champions League 2022.

 • 10-12 maj avgjordes Yrkes-SM i Växjö - en tävling vars syfte är att öka intres­set och stär­ka rekry­terin­gen till yrke­sut­bild­ningar. Vi är oerhört stolta att Max Toth i klass Tethys kammade hem guldet i automationsteknik.

 • I veckan avgörs Yrkes-SM i Växjö - en tävling vars syfte är att öka intresset och stärka rekryteringen till yrkesutbildningar. En av alla deltagare är Max Toth i klass Tethys som tävlar i automationsteknik som är ett av 30 yrken i tävlingen.

 • Göteborgsregionen säkrar samverkansarbetet med kompetensförsörjningen. Nu växlar Göteborgs­re­gionen upp arbetet med att förbättra industrins kompe­tens­för­sörjning. I mars fattades beslut om att återcer­ti­fiera Teknikcollege GR för åren 2022 – 2026. I Teknikcollege GR finns 11 certi­fi­erade utbild­nings­an­ordnare; både gymna­sie­skolor och yrkes­hög­sko­le­ut­bildare. Alla har förbundit sig att arbeta enligt kriterier som tagits fram av Industrirådet och som främjar god kvalitet och hög anställ­nings­barhet för studenterna. Beslutet innebär att regionen nu siktar framåt och stärker samverkan på lokal, regional och nationell nivå.

 • 2022-04-22:

  Studenten 2022

  Fredag 10 juni tar de sex avgångsklasser­na Dione, Ence­ladus, Jape­tus, Mimas, Rhea och Tethys exa­m­en efter tre års studi­er på skolan. Utspringet äger rum cir­ka 13.30 på Vol­vo Trucks Expe­ri­ence Center.

 • Varje år får cirka 35 elever i årskurs tre möjlighet att praktisera utomlands. Gent är den stad vi skickar flest ungdomar till och där har både Volvo Cars och Volvo Trucks fabriker. Just nu praktiserar Erik Börjesson, Olivia Nyrén, Lovisa Åkerström och Emma Hedgren i klass Japetus på Volvo Cars Academy som ligger i utkanten av staden.

 • Pandemin har varit påfrestande för svenska elever, lärare och skolor. Ännu värre har situationen varit i kenyanska skolor, som varit helt stängda i månader och ett samhälle i total lock down. När allt nu återgår till det normala packar vi våra väskor och möts igen. Den 4 februari bär det av till vår partnerskola Soweto Academy i Kenya.

 • Vi på GTG har i över tio år haft möjlighet att sponsra skolgången för 13 föräld­ralösa barn på Soweto Academy i slumområdet Kibera i Kenya. Nu har vi alla chans att hjälpa till igen och de insamlade medlen kommer att gå oavkortat till barnens skolgång.

 • Stun­dande snö i Göte­borg känns långt bor­ta för Lucas Mag­nus­son Björn­quist och Til­da Bjelke­myr i klass Dione som just nu befinner sig i ett soligt Olot där de gör sin sista prak­tikpe­ri­od innan det nalkas exa­m­en i juni.

 • Har du koll på skolans men­tor­er? Vem av men­tor­erna har kört en Grand Fon­do i Ital­ien? Eller vem tyck­er David Beck­ham är världens bäs­ta fot­bollsspelare genom tider­na? Delta i årets men­torsquiz och du har chans att vin­na två bio­bil­jet­ter att nyt­t­ja under julledigheten!

 • Tack vare beviljade medel från Universitets- och Högskolerådet har GTG möjlighet att erbjuda deltagare i år tre praktik utanför Sverige gränser. Praktikperioderna som är mellan 6-8 veckor ger våra deltagare interkulturell förståelse och erfarenhet, förberedelse för framtida arbeten i globala företag och utvecklar deras språkfärdigheter. Dessutom är det en häftig upplevelse såklart!

 • Yes! Äntligen får elever och personal möjlighet att praktisera och jobbskugga utanför Sveriges gränser igen. I helgen flög tolv ungdomar från klassen Rhea och tre lärare från maskin- och automationsgruppen iväg från Landvetter till olika destinationer runt om i Europa.

 • Vi har avvak­tat att bju­da in er vård­nad­shavare till infor­ma­tion­s­möte i vän­tan på myn­digheter­nas rek­om­men­da­tion­er. Nu kän­ner vi att det är möjligt att ha ett sådant möte på plats och vi hop­pas att ni vill kom­ma och träf­fa oss i bör­jan av oktober.

 • Idag har alla elever i årskurs två på teknikprogrammet spelat rollspel och simulerat EU-parlamentets arbete med att ta fram nya förslag kring fyra olika teman: allmän basinkomst, framtida energiförsörjning, förebyggande av självmord och datorspelsberoende.

 • 2021-08-13:

  Triss i jokrar

  Deltagarna på GTG har ett pass i veckan som är schemafritt, vilket kallas jokertid. Under jokertiden finns det möjlighet att arbeta extra i kurser man är intresserad av eller ligger efter i. Under detta läsår har skolan anställt Daniel Mannerskog, Jonathan Sjölander och Lisa Elmlund som jokerlärare.

 • I samband med teknikklassernas terminsstart delades fyra stipendier ut från stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer som vill premiera tjejer som valt att läsa teknik på gymnasiet.

 • 2021-06-29:

  Semesterstängt

  Vi vill önska alla våra deltagare en riktig skön ledighet med mycket sol, bad och allt annat som hör sommaren till. Vår verksamhet kommer att hålla semesterstängt under vecka 28-30. Trevlig sommar!

 • 2021-06-15:

  Stipendiater 2021

  Även i år fick flera deltagare under sin examen ta emot stipendier från Volvo Group, Volvo Cars eller GTG. Grattis säger vi till årets stipendiater Linnéa Holm, Alexander Borisch, Kajsa Mentes, Lisa Elmlund, Filip Berg, Zebulon Nilsson, Albin Lind, Edvin Nilsson, Amanda Forsell, Isak Rodung och Joakim Lindström.

 • 2021-05-19:

  Studenten 2021

  Fredag 11 juni tar de fem avgångsklasserna Bulbasaur, Charmander, Eevee, Magnemite och Pikachu examen efter tre års studier på skolan. Utspringet äger rum klassvis på Volvo Trucks Experience Center.

 • I slutet av mars deltog våra deltagare Filip Karlsson, David Wadström, Krish Furtado och Oscar Gramming vid den nationella sessionen av European Youth Parliament.

 • GTG har de senaste tio åren haft möjlighet att sponsra skolgången för 13 föräld­ralösa barn på Soweto Academy i slumområdet Kibera, Kenya. Vid julavslutningen hade vi tillsammans chansen att hjälpa till igen!

 • Du som ska välja gymnasieskola med start hösten 2021 måste ha gjort ditt val senast 1 februari. Valet görs i Indra2 och inloggningsuppgifter får du hemskickat från Gymnasieantagningen i december.

 • Från och med måndag 7 december är rekommendationen att gymnasieskolan är på distans. Inget vi är lyckliga över och vi inser att det blir extra jobbigt för våra elever.

 • Kunskap & Framtid är en mässa som visar upp alla de möjligheter som finns till eftergymnasial utbildning samt kopplingen mellan utbildning och arbetsliv.

 • Deltagarna på GTG har ett pass i veckan som är schemafritt, vilket kallas jokertid. Under jokertiden finns det möjlighet att arbeta extra i kurser man är intresserad av eller ligger efter i.

 • Vi planerar och organiserar för att vår verksamhet ska fungera utifrån Folkhälsomyndigheten och Skolverkets riktlinjer.

 • För tionde året i rad arrangerade vi Teknik i fokus på höstlovet för ungdomar som står inför sitt gymnasieval.

 • Klassen Bulbasaur tog hem vinsten i årets klasskamp fredagen den 28 augusti 2020. Stort grattis!

 • Den 19, 20 och 21 augusti har Te3:orna ett pass på Aeroseum med sina mentorer.

  Syftet med passet är att de ska göra något under lättsamma former för att lära känna varandra och att de ska fundera över drivkrafter.