För att du verkligen ska förstå allt det positiva med att läsa här hoppas vi att du vill komma hit. Fram till gymnasievalet i februari genomför vi massor med aktiviteter för att berätta om oss och vad tre år på GTG kan göra för dig och din framtid.

Öppna hus
Bäst bild av skolan får du genom att besöka oss på våra öppna hus. Inför valet kommer vi att ha flera öppna hus där du får möjligheten att träffa elever, lärare och skolledning.
- Vi återkommer med datum för våra kommande öppna hus. Håll utkik på hemsidan!
1-2 november klockan 9-15:Teknik i fokus på höstlovet
1-2 november hälsar vi ungdomar som går i årskurs 9 välkomna till Teknik i fokus på höstlovet. Två spännande dagar som fylls med experiment och roliga laborationer inom områden såsom design, elektronik, programmering och automation. Dessutom blir det besök i Production for Future som finns hos Ericsson på Lindholmen.

Svenska Mässan 7-9 november:Gymnasiedagarna
Självklart kommer vi att finnas på plats när Gymnasiedagarna slår upp dörrarna på Svenska Mässan igen. I vår monter får du chansen att prata med elever och lärare som berättar om oss, våra program och vilka aktiviteter vi erbjuder inför gymnasievalet.
Följ med till oss
På 5 minuter ger vi dig en crash course i hur det är att gå på gymnasiet hos oss. Sedan hoppas vi att vi ses på öppet hus!
Test: vilket program passar dig bäst?
Vi erbjuder teknikprogrammet och industritekniska programmet. Gör vårt snabba test med endast fem frågor och se vilket program som passar dig bäst!


att gå på gtg:EN TYPISK DAG
Hos oss läser du i längre arbetspass och har vanligtvis två ämnen per dag. Det brukar uppskattas eftersom det ger dig tid att komma in i ämnet och minskar omställningstiden som ofta uppstår när man blandar många ämnen på en dag.
Arbetspassen brukar inledas med en kort föreläsning för att sedan gå över i mer problembaserade uppgifter som ska lösas individuellt eller i grupp. Inom våra tekniska ämnen varvas teori med laborationer.
Eftersom vi är på två lärcenter får du ett naturligt miljöombyte. Vanligtvis behöver du inte byta lärcenter mitt på dagen utan du har heldagar på antingen Lindholmen eller Volvo Torslanda.
Vilket program passar dig bäst?
GTG är skolan för dig som är redo att satsa på din egen framtid. Du bidrar med ambition och arbetsinsats och vi med förutsättningarna för att du ska lyckas.
Med vårt teknik- eller industritekniska program i bagaget kommer du att ligga steget före när det är dags att söka jobb eller vidare studier.
På vårt teknikprogram kan du hitta din nisch och få grunderna som krävs för att läsa vidare på högskola och universitet.
Vårt industritekniska program ger dig kunskap och erfarenhet som företagen ropar efter.
Så söker du till oss
Ditt gymnasieval ska vara gjort senast 1 februari klockan 16.00. Du söker via Indra2 och sökvägen till våra utbildningar är följande:
GTG - Industritekniska programmet IN - Driftsäkerhet och underhåll INDRI
GTG - Teknikprogrammet TE - Produktionsteknik TEPRO

Vanliga frågor:Vanliga frågor
Vilka fördjupningar erbjuder GTG? Måste man vara ett mattesnille? Är det svårt att komma in? Frågorna är många och vi försöker svara på det mesta.
Så gick det sedan
Möt några av våra tidigare elever som berättar om hur de upplevde tiden på GTG och vad de arbetar med idag.

Examen 2010:Therese Novak
Läste på GTG:
Industritekniska programmet och fördjupningen mekatronik.
Gör nu:
Jag flyttade till Österrike 9 månader efter studenten, där pluggade jag maskinteknik och jobbar nu på en stålfirma sedan november 2019. Jag ansvarar för offerter och beställningar för våra kunder och håller koll så att allting funkar i produktionen och att varorna levereras ut i tid.
Min tid på GTG:
Under min tid på GTG utvecklades jag väldigt mycket. Allt jag minns är bara positivt. Även om dagarna var väldigt långa ibland gick jag i världens bästa klass och hade många coola lärare!
GTG betydde sjukt mycket för mig. Utan GTG hade jag inte varit där jag är idag. Min utlandspraktik i trean ledde mig till Österrike som idag är mitt andra hem.
Examen:Joakim Bohlin
Läste på GTG:
Jag läste Teknikprogrammet och fördjupningen entreprenörskap.
Gör nu:
Jag är doktorand inom biofysik på Oxfords Universitet och forskar på simulering och modellering av nanostrukturer. Jag är del av ett EU-samarbete med målet att ta fram en plattform för nanorobotar gjorda av DNA och det är lika fantastisk som det låter.
Min tid på GTG:
Grunderna i den programmering jag gör dagligen lärde jag mig på GTG. Detsamma gäller matematik, problemlösning och vanan av att hålla presentationer. Jag kan heller inte föreställa mig hur jag bättre hade kunnat förbereda mig för en civilingenjörsutbildning på Chalmers, som i sin tur tog mig hit.
Jag är även mycket tacksam för utlandspraktiken som förberedde mig på kommande äventyr världen över.