Skip to content

Bli en av oss

Vad kul att du är intresserad av GTG

För att du verkligen ska förstå allt det positiva med att läsa här hoppas vi att du vill komma hit. Fram till gymnasievalet i februari genomför vi massor med aktiviteter för att berätta om oss och vad tre år på GTG kan göra för dig och din framtid.

Följ med till oss

På 5 minuter ger vi dig en crash course i hur det är att gå på gymnasiet hos oss. Sedan hoppas vi att du bokar in dig på ett av våra kommande Öppet Hus.

att gå på gtg:EN TYPISK DAG

Hos oss läser du i längre arbetspass och har vanligtvis två ämnen per dag. Det brukar uppskattas eftersom det ger dig tid att komma in i ämnet och minskar omställningstiden som ofta uppstår när man blandar många ämnen på en dag.

Arbetspassen brukar inledas med en kort föreläsning för att sedan gå över i mer problembaserade uppgifter som ska lösas individuellt eller i grupp. Inom våra tekniska ämnen varvas teori med laborationer.

Eftersom vi är på två lärcenter får du ett naturligt miljöombyte. Vanligtvis behöver du inte byta lärcenter mitt på dagen utan du har heldagar på antingen Lindholmen eller Volvo Torslanda.

Vilket program passar dig bäst?

GTG är skolan för dig som är redo att satsa på din egen framtid. Du bidrar med ambition och arbetsinsats och vi med förutsättningarna för att du ska lyckas.

Med vårt teknik- eller industritekniska program i bagaget kommer du att ligga steget före när det är dags att söka jobb eller vidare studier.

På vårt teknikprogram kan du hitta din nisch och få grunderna som krävs för att läsa vidare på högskola och universitet.

Läs mer om Teknikprogrammet

Vårt industritekniska program ger dig kunskap och erfarenhet som företagen ropar efter.

Läs mer om Industritekniska programmet

Teknik i fokus på höstlovet

Vet inte vad du ska göra på höstlovet? Kom till oss för två dagar med teknik i fokus.

Denna aktivitet äger rum 27-28 oktober.

Teknik i fokus

Träffa oss. Testa oss.

Genom föreläsning och workshop vill vi under en förmiddag visa vad som är specifikt för oss och våra program, sådant som kanske inte finns på andra skolor.

Kom och träffa oss. Kom och testa oss.

Träffa oss. Testa oss.

Se oss med egna ögon:VÅRA ÖPPNA HUS

Varmt välkommen att besöka oss på våra öppna hus.

  • Lördag 17 oktober klockan 10-14 på Lindholmen
  • Lördag 28 november klockan 10-14 på Torslanda
  • Torsdag 21 januari klockan 16:30-19.00 på Lindholmen
  • Lördag 23 januari klockan 10-14 på Torslanda

Anmälan till öppet hus


Vilket/vilka program är av intresse?

För att efterleva Folkhälsomyndighetens rekommendationer begränsar vi antalet besökare samtidigt, och har lite fler men kortare tillfällen. Var därför noga med att hålla tiden som ni anmäler er till, så hjälps vi åt att visa hänsyn!

Besökstillfällen

Vanliga frågor:Vanliga frågor

Vilka fördjupningar erbjuder GTG? Måste man vara ett mattesnille? Är det svårt att komma in? Frågorna är många och vi försöker svarar på det mesta.

Gå till frågor och svar

Så gick det sedan

Möt några av våra tidigare elever som berättar om hur de upplevde tiden på GTG och vad de arbetar med idag.

Therese Novak

Läste på GTG:

Mekatronik på GTG och tog examen 2010

Gör nu:

Jag flyttade till Österrike 9 månader efter studenten, där pluggade jag maskinteknik och jobbar nu på en stålfirma sedan november 2019. Jag ansvarar för offerter och beställningar för våra kunder och håller koll så att allting funkar i produktionen och att varorna levereras ut i tid.

Min tid på GTG:

Under min tid på GTG utvecklades jag väldigt mycket. Allt jag minns är bara positivt. Även om dagarna var väldigt långa ibland gick jag i världens bästa klass och hade många coola lärare!

GTG betydde sjukt mycket för mig. Utan GTG hade jag inte varit där jag är idag. Min utlandspraktik i trean ledde mig till Österrike som idag är mitt andra hem.

Joakim Bohlin

Läste på GTG:

Jag läste Teknikprogrammet med inriktning på entreprenörskap.

Gör nu:

Jag är doktorand inom biofysik på Oxfords Universitet och forskar på simulering och modellering av nanostrukturer. Jag är del av ett EU-samarbete med målet att ta fram en plattform för nanorobotar gjorda av DNA och det är lika fantastisk som det låter.

Min tid på GTG:

Grunderna i den programmering jag gör dagligen lärde jag mig på GTG. Detsamma gäller matematik, problemlösning och vanan av att hålla presentationer. Jag kan heller inte föreställa mig hur jag bättre hade kunnat förbereda mig för en civilingenjörsutbildning på Chalmers, som i sin tur tog mig hit.

Jag är även mycket tacksam för utlandspraktiken som förberedde mig på kommande äventyr världen över.

Emma Magnusson

Läste på GTG:

Jag läste Tekniska industri-programmet och min inriktning på GTG var Underhållstekniker – Elmekanik

Gör nu:

I mitt nuvarande uppdrag har min roll varit Mechanical Integration Engineer. Det är en roll där man utvecklar koncept-fasen i ett område i bilen, mitt ansvarsområde har varit motorutrymmet.

När man jobbar som Mechanical Integration Engineer så balanserar man de geometriska kraven, samtidigt som man ska kunna uppfylla de resterande krav som finns för att skapa en väl-fungerande bil.

Huvudsakliga områden:

  • Leda möten inom koncept-utveckling och fordonsintegration
  • Utveckla tekniska lösningar i CATIA V5
  • Att balansera geometriska krav med tillhörande lösningar

Mina framtida mål är att plugga, vad jag ska plugga och hur länge är inte bestämt än, men helst något för att styrka kunskapen i de områden som jag är intresserad av idag.

Min tid på GTG:

GTG har betytt jättemycket för mig! Utan GTG hade jag inte stått där jag står idag.

Tre Saker som jag är mest tacksam för när jag tänker på GTG:

  1. Utlandspraktik på SIEMENS i Graz 2015 inom ramen för Erasmus+
  2. Praktikplatserna – Vilket ledde till jobb
  3. Alla fantastiska lärare/personal


Mattias Adielsson

Läste på GTG:

Jag läste Industriprogrammet och tog examen 2010.

Gör nu:

Jag har professionellt utövat motorsporten rally sedan 2013 och tillsammans med min far driver jag samtidigt en bilverkstad i Majorna, Ekebäcks Motor. Jag äger mitt eget Motorsportbolag och från 2020 är jag även delägare i ett e-sportbolag då jag har simracing/e-sport som ett träningsredskap till mitt rallyåkande.

Min tid på GTG:

Jag säger till allt och alla jag träffar att jag hade tur att få gå på ett av Sveriges bästa gymnasier. Närheten till verkliga vardagen (Volvo fabriken) samt kombinationen av en fantastiskt lärarkår och utbildningsplan gjorde att GTG gav mig en bred och hög kompetens för arbetslivet.

Vi hade tre väldigt roliga år minns jag och vår klass hade en mycket fin sammanhållning.

Olle Nordbäck

LÄSTE PÅ GTG:

Projektstyrning och ekonomi

GÖR NU:

Jag driver en bolagsgrupp som jag äger tillsammans med min fru. När jag studerade på GTG startade jag mitt första bolag genom Ung Företagsamhet, som vi sedan drev vidare. Sedan dess har mitt intresse för företagande vuxit vidare. Nu har vi bolag inom tankterminals-, vattenrenings- och fastighetsbranschen där vi omsätter ca 100mkr på ett tiotal platser i Sverige.

MIN TID PÅ GTG:

Jag har väldigt många positiva minnen från min tid på GTG, skolan som sådan och alla goa kompisar och lärare. Det är helt klart en tid som formade mig och fick mig att upptäcka vad jag vill här i livet rent professionellt. Senare under högskole- och universitetsstudierna så märkte jag tydligt hur stort försprång vi hade fått gentemot de andra i kurserna. Den breda och omfattande utbildningen korsat med engagerade lärare och elever gjorde att vi lärt oss väldigt mycket och om väldigt många olika saker, samtidigt som vi hade varit ute och testat på arbetslivet på ett helt annat sätt än andra, tack vare praktikperioderna.

Jag är helt övertygad om att GTG hjälpte mig att tidigare hitta vad jag vill ägna mig åt resten av livet, och dessutom gett mig en riktigt bra grund att starta den resan från.

Fler tidigare elever

Läs mer här