Skip to content

Alum­ni

Vad gör du nu för tiden? Vi vill fort­sät­ta hål­la kon­takt med våra delt­a­gare även efter exa­m­en. Dels vill vi föl­ja era studie- och yrkesvä­gar men vi vill ock­så kun­na tip­sa vidare om spän­nande jobb och andra aktiviteter inom bl.a. våra ägarbolag.

Gå med i vår alumnigrupp på Linkedin

Ha koll på vad dina klasskamrater gör idag. Kanske är någon du studerat tillsammans med vägen till ett nytt och spännande uppdrag! Gå med direkt!

Frågor

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Heléne Halling 0708-58 19 12.


SÅ GICK DET SEDAN

Möt några av våra tidigare elever som berättar om hur de upplevde tiden på GTG och vad de arbetar med idag.

tidigare elever:Jessica Räihä

LÄSTE PÅ GTG:

Ekonomi och projektstyrning

GÖR NU:

Jag jobbar på Microsoft som Partner Technology Strategist- för ISVer (Independent Software Vendors). Det innebär att jag guidar startups/partners till att utveckla på Azure (Microsofts molnplatform). Syftet är att hjälpa dem att bygga skalbara och globala lösningar som skapar affärsvärde i nya marknader. Varje dag ser olika ut men en gemensam nämnare är att jag jobbar mycket med att förtydliga, visionera och förbättra digitala lösningar både från ett tekniskt perspektiv men också med fokus på affärsnytta hos våra partners. Den digitala utvecklingen rör sig fort framåt så det är väldigt mycket fokus på digitalisering och att dra nytta av ny teknik.

MIN TID PÅ GTG:

GTG gav mig stora möjligheter att utvecklas och ta mig an problem. Jag minns fortfarande att det var mycket studier men samtidigt att det anpassades efter varje individs förmåga. Jag har dagligen nytta av den problemlösningsförmåga som GTG hjälpte mig att utveckla men även förmågan att hantera mycket information och hitta det som är relevant för att få resultat. Jag tror också man har stor fördel av att få lära sig mycket om teknik redan på gymnasiet eftersom det bara blir en viktigare del i samhället och på arbetsmarknaden.

Förutom utvecklade förmågor så fick jag vänner som jag än idag har kontakt med (en är en av mina bästa vänner). Det var tre roliga år med mycket aktiviteter förutom studier såsom både praktik som gav erfarenhet gällande arbetslivet tidigt, samt tjejdagar som tog hand om temat med få tjejer inom Tech. Två saker som sticker ut är UF-året, då vi under ett år jobbade med Reminder UF och fick delta på olika tävlingar runt om i landet och även de veckorna jag var på praktik i Spanien.

En stor sak jag har med mig om jag ska sammanfatta är att hårt jobb lönar sig alltid.

tidigare elever:Johanna Henriksson

LÄSTE PÅ GTG:

Ekonomi.

GÖR NU:

Efter GTG pluggade jag logistik på Handels och fick därefter jobb på Volvo Lastvagnar som materialstyrare. Ett jättekul jobb där man är spindeln i nätet mellan leverantörer och produktionen och man ska se till att rätt material är på plats i rätt tid (såklart med hjälp av ett avancerat beställningssystem). Mycket kan hända på vägen så man arbetar även med personliga kontakter med tekniker, leverantörer och andra funktioner. Efter föräldraledighet fick jag sedan jobb som produktionsledare för en logistikavdelning. En helt annan utmaning som innebär personalansvar, måluppföljning, balansering av balanser och mycket annat.

Under nästa föräldraledighet köpte jag och min sambo ett åkeri så nu driver vi ett AB med 12 lastbilar som kör gods över hela Sverige. Min roll just nu är bokföring, löner och ekonomi.

MIN TID PÅ GTG:

Jag minns min tid från GTG med glädje! En trygg och välplanerad skolgång som gav möjlighet till att knyta kontakter, praktisera och ha roligt. Vi tyckte många gånger att det var ”tufft” med långa skoldagar och mycket ansvar men samtidigt fanns det alltid stöttning och vi var ett riktigt gött o sammansvetsat gäng som gick ihop och hade väldigt roligt!!

tidigare elever:Edina Johnsson

LÄSTE PÅ GTG:

Teknikprogrammet med design som inriktning.

GÖR NU:

Sedan jag tog studenten har jag gjort en hel del. När jag tog studenten fanns det en intern konsultavdelning på Volvo som tog in studenter som CAD-konstruktörer på prov och om vi presterade fick vi fastanställning vilket vi alla fick. Jag började då jobba på designavdelningen där jag gjorde 1:1 prototypmodeller av Volvos kommande bilar. Efter två år valde jag att testa något nytt och bytte då till infotainment där jag gjorde modeller och letade plats i bilen för att fästa antenner och högtalare.

2018 började jag studera ekonomi och produktionsteknik på Chalmers. Ett treårigt program som inriktar sig på ledarskap och logistik. Jag älskar att plugga på Chalmers och engagerar mig i så mycket som möjligt. Jag har bland annat varit PR-ansvarig för Mottagningskommittén på H-sektionen, jag är ordförande i Lindholmsfestivalen och valberedningen samt vice ordförande i H-sektionens Jämlikhetsgrupp. Leta upp oss på facebook eller instagram så ser ni vad vi hittar på!

MIN TID PÅ GTG:

Jag tyckte att det var extremt tufft att läsa på GTG , det var så enormt mycket att göra hela tiden. Men det gav mig ett ingenjörsjobb direkt efter studenten och förberedde mig väl för högskolan. Utan GTG hade jag nog inte klarat av att engagera mig så mycket i studentlivet som jag nu gör och samtidigt klara av studierna.

tidigare elever:Gustav Palm

LÄSTE PÅ GTG:

Teknikprogrammet.

GÖR NU:

Jag pluggar nu på Chalmers till civilingenjör i Automation och Mekatronik och det där med att "3 år som ger dig försprång" är inte bara något som står på hemsidan. Som student på Chalmers kan jag verkligen intyga att åren på GTG faktiskt ger försprång. Under mina år på GTG utvecklade jag ett stort intresse för entreprenörskap och innovationer, vilket jag idag håller på med mycket vid sidan av mina studier.

MIN TID PÅ GTG:

GTG gav mig förutsättningarna i olika projekt bla Ung företagsamhet och tekniktävlingen Blixtlåset att få följa mina intressen och samtidigt sätta kunskapen vi lärde oss till användning. Dessutom hade jag väldigt kul både med att träffa många nya vänner som jag än idag är nära vän med och möjligheten till att få praktisera på många olika spännande arbetsplatser. Något som jag alltid kommer minnas var min utlandspraktik i Spaniens huvudstad Madrid tillsammans med min gode vän Albin. Det var en otrolig erfarenhet som jag kommer ta med mig långt fram i livet.

Fler tidigare elever

Läs mer här