Är programmering din grej? Vill du programmera mera? Mycket mera? Hösten 2023 startar vi en unik spetsutbildning i programmering för dig som vill utveckla och fördjupa dina kunskaper i ämnet redan under gymnasiet.
En helt unik utbildning
Vår spetsutbildning mot programmering riktar sig till dig som söker en spännande utmaning utöver det vanliga. Programmet kräver att du är villig att arbeta hårt och ta eget ansvar för dina studier. Hos oss får du chansen att läsa mycket mer programmering än vad dina kompisar gör på andra skolor. Tempot är högt och du kommer ha många inspirerande lärare som stöttar och utvecklar dig. Ämnen såsom elektronik och programmering liksom matematik är en stor del av utbildningens innehåll och som tillsammans med arbetsplatsförlagt lärande (APL) gör den helt unik.
– Niklas Nyberg, Solution Architect på Volvo Cars och tidigare elevProgrammering är nog det område där mänsklighetens framfart just nu är snabbast. Det är roligt, men samtidigt utmanande för du blir aldrig fullärd och din kunskap behöver uppdateras hela tiden.

Passar dig som...
- Är nyfiken och gillar att lösa problem
- Vill utvecklas och lära dig mycket om programmering
- Är intresserad av teknik och teknikutveckling
- Vill satsa på dina studier
Du läser mer än alla andra
Spetsutbildningar finns runt om i hela landet och skiljer sig från andra gymnasieprogram genom att erbjuda en särskild fördjupning inom ett ämne eller ämnesområde. Vi erbjuder inom programmering!
Ett fullständigt gymnasieprogram består enligt Skolverkets riktlinjer av kurser på sammanlagt 2 500 poäng. På vår spetsutbildning erbjuder vi ytterligare gymnasiekurser upp till en poängnivå på 3 600 poäng samt högskolekurser inom programmering hos Högskolan i Väst.
En annan bra grej är att du får möjlighet till dubbla examen, gymnasie- och gymnasieingenjörsexamen, när du tar studenten. Det gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden men även mer förberedd för vidare studier på universitet eller högskola.
Kurser
I många kurser står programmering i fokus och du får programmera både mjukvara och hårdvara.
- Programmering 1
- Programmering 2
- Tillämpad programmering robot
- Mekatronik 1
- Elektronik och mikrodatorteknik
- Digital kommunikationsteknik
- Mikrodatortillämpningar
- Tillämpad programmering AI och molnprogrammering
- Högskolekurs inom programmering på Högskolan i Väst

Häng i vårt FabLab
I våra lokaler på Volvo Torslanda bygger vi nu upp vårt egna FabLab. En tech-verkstad med modern teknik såsom 3D-printers, elektronik och annan utrustning som gör det möjligt för dig att test dina egna idéer. Här får du möjlighet att programmera i mängder tillsammans med dina kompisar.
Bli inspirerad
Skolans kontaktnät med duktiga människor i branschen är stort. Genom föreläsningar och företagsbesök kommer du bli inspirerad inom ämnet och yrket i sig.
Praktik under alla tre åren
Ungefär 20 procent av studietiden hos oss består av arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att förvandla teori till praktik med stöd av handledare. De två första åren praktiserar du på Volvobolagen i Göteborg och i årskurs tre finns chans att praktisera utomlands i länder såsom Australien, Belgien, Frankrike, Spanien och Österrike.
Möjlighet till sommarjobb
GTG har ingått ett avtal med Volvo Cars och Volvo Group som innebär att du som läser hos oss erbjuds möjlighet till sommarjobb i fyra veckor efter både år två och tre. En unik chans att bättra på kontaktnätet och samtidigt tjäna lite extra pengar.

Elever berättar
Möt Rasmus, Johanna och Niklas som studerade teknikprogrammet hos oss och som tagit olika vägar till arbete eller studier inom teknik i allmänhet och programmering i synnerhet efter GTG.
Kom och besök oss
Har du inte varit hos oss tidigare? Ta chansen och se våra häftiga tekniksalar på Volvo Torslanda och hör mer om vårt nya program.

Så söker du till vår spetsutbildning
För att söka till utbildningen som startar i höst måste du kontakta din studie- och yrkesvägledare. Hen kan tillsammans med dig göra ett omval.
Sökvägen till programmet följande: GTG - Teknikprogrammet TE - Produktionsteknik TEPRO0S
Kontakta Lena Hammersberg för mer information

- Namn: Lena Hammersberg
Titel:Biträdande rektor - E-post: lena.hammersberg@gtg.se
- Telefon: 0708-58 19 57