Skip to content

Teknik i fokus på höstlovet

Publicerad: 2020-10-29:

För tionde året i rad arranger­ade vi Teknik i fokus på höst­lovet för ung­do­mar som står inför sitt gymnasieval. 

Två fullspäckade dagar

Första dagen spenderades i våra lokaler på Volvo Torslanda och bjöd på lekar och tävlingar, rundvandring tillsammans med elever, CAD, robotar och programmering av Arduino.

Andra dagen ägde rum på Lindholmen och där delades deltagarna in i två olika grupper. Ena halvan arbetade med bro- och tornkonstruktion medan andra halvan besökte Production for Future som huserar hos Ericsson. Efter lunch på restaurang Äran blev det skiftbyte.

- Hos oss fick deltagarna testa olika robotar, tillverka egna VR-glasögon men även brainstorma kring vilka problem det finns på vår jord eller i vardagslivet och komma på lösningar på det. Och wow, vilka idéer som presenterades av dessa härliga ungdomar, berättar projektledare Greta Braun.

Det roligaste har varit att få se lokalerna och att göra lite praktiska grejer såsom programmering och robot.

– Deltagare på Teknik i fokus

En av flera aktiviteter inför gymnasievalet

Teknik i fokus är en av många aktiviteter vi gör för ungdomar som står inför sitt gymnasieval. Under dessa två dagar får vi möjlighet att visa upp skolan men samtidigt vidga synen på teknikämnet.

- Genom åren har ungefär hälften av deltagarna på Teknik i fokus faktiskt börjat hos oss, vilket gör det till en viktig aktivitet för oss säger biträdande rektor Lena Hammersberg.

Jag tyckte det var kul att komma på en egen produkt och lösa ett problem. Att få se hur det kan vara att gå på detta program och få en inblick på det. Jag tyckte själv att det gav mig bra information om vad jag ska välja för skola.

– Deltagare Teknik i fokus