Skip to content

Säg hej till vår nya  kura­tor Matilda

Publicerad: 2022-11-14:

Tidi­gare i hös­tas bör­jade Matil­da Friberg sin tjänst som kura­tor hos oss. Hon är en glad, energi­fylld och empatisk per­son som ingår i skolans elevhäl­soteam och som finns till för både elever och personal. 

Har jobbat med ungdomar i många år

Matilda har jobbat som ungdoms- och familjebehandlare i många år och har alltid brunnit för ungas psykiska hälsa och att få möjlighet att vara en del av att kunna hjälpa, stötta och förebygga. Erfarenhet från skolans värld har hon inte sedan tidigare, vilket gör att det är extra mycket att sätta sig in i nu till en början.

Hennes roll som kurator handlar främst om att möta skolans elever och de som finns runtomkring dem, alltså annan skolpersonal, vårdnadshavare och ibland externa kontakter. Hon arbetar även med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplaner, handlingsplaner för ökad närvaro, krishantering, förebyggande arbete mot droger, mobbning och inte minst att handleda lärare i psykosociala frågor.

Det roligaste med mitt jobb är mötet med ungdomarna. Jag har alltid brunnit för ungas psykiska hälsa och att få möjlighet att vara en del av att kunna hjälpa, stötta och förebygga gör mig varm i hjärtat.

– Matilda Friberg, kurator

Har en filosofie kandidatexamen i vårdvetenskap

Att blir kurator kan man bli på olika sätt genom olika typer av utbildningar. Det vanligaste är att man läser socionomprogrammet men det har Matilda inte gjort. Hon har istället studerat ett treårigt program som heter Socialpsykiatrisk vård i Trollhättan och som leder till en filosofie kandidatexamen i vårdvetenskap.

När Matilda inte jobbar älskar hon att umgås med vänner och familj. Hon är ledare på Friskis och Svettis och även om hon gillar att träna har det blivit mindre på den fronten sedan hon fick sin son. Till sin sambos förtret uppskattar hon även en och annan "hjärndöd" realityserie på TV:n.

Så kommer du i kontakt med Matilda

Om du vill komma i kontakt med Matilda så finns det flera vägar att gå. Du kan höra av dig till henne via samtal eller SMS på 0708-58 19 29, genom mail eller kontakta henne via DM på sociala medier där hon finns på både Instagram och Snapchat under namnet gtg.kurator.

Hennes samtalsrum finner du på Volvo Torslanda men om du är i behov av samtal och skulle befinna dig på Lindholmen är hon flexibel var ni kan ses.