Skip to content

Lukas och Max  praktiserade  i Italien

Publicerad: 2022-06-07:

I slutet av maj kom Max Wik­st­edt och Lukas Prest­edge i klass Ence­ladus hem från San­ta Ste­fan Bel­bo i Ital­ien där de under sex veck­or prak­tis­er­at hos Tosa Group, ett före­tag som som tillverkar förpackningsmaskiner. 

Praktiserade på två olika avdelningar

Båda praktiserade på Tosa Group men har varit på olika avdelningar. Max har arbetat med att analysera fraktkostnader för att komma fram till hur företaget kan behålla sin marginal trots ökade priser. Lukas däremot har analyserat garantier som företaget säljer till sina kunder och jobbat i kundservice och databasen zohodesk dit kunder skickar in både mekaniska och tekniska problem som behöver lösas med hjälp av en expert.

Nöjda med boendet

Efter arbetsdagarna har de mest lagat mat och pluggat men på helgerna har de gjort utflykter till olika städer, bland annat Turin, Alba och Asti.

Båda var väldigt nöjda med boendet som var i ett stort hus där ägaren hyrde ut en del. De hade varsitt sovrum och badrum och deras granne Christina var väldigt hjälpsam och trevlig.

Nu tar de studenten

På fredag tar de examen från ekonomiprogrammet och både Max och Lukas ser fram emot dagen. Båda planerar att jobba direkt efter studenten för att spara ihop pengar så de kan resa runt i världen. För att se andra delar av världen har gett mersmak, helt klart!

Kontakta Josefine Larsson för mer information

Foto av Josefine Larsson