Skip to content

Euro­pean Youth Parliament  Sweden

Publicerad: 2021-04-02:

I slutet av mars del­tog våra delt­a­gare Fil­ip Karls­son, David Wad­ström, Krish Fur­ta­do och Oscar Gram­ming vid den nationel­la ses­sio­nen av Euro­pean Youth Parliament. 

Efter att ha gått vidare från den regionala sessionen med skolor från Västsverige fick GTG-gänget nu möjlighet att debattera framtidens ödesfrågor med skolor från hela Sverige. Sessionen som är uppdelad i tre delar, teambuilding, kommittéarbete och generalförsamling, hölls av pandemi-skäl på distans via Zoom.

De fyra bäst placerade laget kommer att gå vidare till den internationella sessionen senare i år. Och vi håller självklart tummarna att Filip, David, Krish och Oscar får debattera vidare där.

OM EYP

European Youth Parliament, EYP, är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell ungdomsorganisation som inspirerar och stödjer unga som vill lära sig mer om olika internationella frågor.

Läs mer

Film:NATIONAL SESSION IN GOTHENBURG 2018

Anledningen till varför jag engagerar mig i EYP är möjligheterna som man får. Dels träffar vi nytt folk, hör deras åsikter men tränar även på att få våra egna åsikter utmanade.

– Filip Karlsson

Vill du veta mer?

Låter det här spännande? Är du intresserad av att vara med nästa år? Kontakta läraren Markus Wiedel 0708-58 19 06 så berättar han gärna mer.