Skip to content

Elever och lärare på  prak­tik och  jobbskuggning i Europa

Publicerad: 2021-09-27:

Yes! Äntli­gen får elever och per­son­al möj­lighet att prak­tis­era och jobb­skug­ga utan­för Sveriges gränser igen. I hel­gen flög tolv ung­do­mar från klassen Rhea och tre lärare från maskin- och automa­tion­s­grup­pen iväg från Land­vet­ter till oli­ka des­ti­na­tion­er runt om i Europa. 

Beviljade medel från Erasmus+

Det är tack vare beviljade medel från Universitets- och högskolerådets (UHR) program Erasmus+ som denna möjlighet kan ges. GTG är ackrediterade hos UHR sedan 2016 och har genom programmet samarbeten med ett tjugotal företag, skolor och organisationer runt om i Europa. Det är dit vi sänder både elever på praktik och medarbetare på jobbskuggning, men vi driver även ett flertal innovations- och förbättringsprojekt tillsammans.

Läs mer om Erasmus+

Fyra olika destinationer

I helgen reste tolv ungdomar från klass Rhea till fyra olika destinationer. Under åtta veckor ska de genomföra sin sista praktikperiod innan det är dags för gänget att ta gymnasieexamen i juni.

Volvo Car Academy Gent, Belgien
Krish Furtado, Daniel Abrahamsson, Gustav Rosenberg och David Wadström

Volvo Trucks Lyon, Frankrike
Plamen Nenov och Minna Nicolic

Volvo Car Madrid, Spanien
Arvid Boisen och Simon Benstorp

GIG & Gassner i Vöcklabruck, Österrike
Tilda Ek, Emil Lindén, Jonas Lutschke
och Noa Pecillo

Det känns så kul att ge elever och lärare denna möjlighet, vi har sett fram emot detta länge nu.

– Josefine Larsson, Manager International Relations

Jobbskuggning på Island

Nästa gäng att lyfta från Landvetter under helgen var lärarna Emina Atic och Roger Skog som tillsammans med sin gruppledare Martin Holmudd ska jobbskugga hos vår partnerorganisation Idan Fraedslusetur EHF i Reykjavík på Island. Under veckan kommer de att utbyta pedagogiska erfarenheter men även besöka ett och annat teknikföretag.

Följ upplevelserna på Instagram

Under vecka 39 kommer ni kunna följa lärarnas Islandsvistelse och vecka 41 kommer ungdomarna att dela med sig från sina respektive praktikplatser via vårt Instagramkonto @gtg.gymnasium.

Fler kommer att få möjlighet under läsåret

Om Covid-19 tillåter kommer skolan kunna skicka cirka 45 elever på praktik utomlands under läsåret. Därutöver finns möjlighet till jobbskuggning för cirka tio medarbetare med syfte att höja teknik-, språk- och interkulturella kunskaper.

Frågor?

Vill du veta mer om vårt internationaliseringsarbete är du välkommen att kontakta Josefine Larsson.

Josefine Larsson
Manager International Relations

josefine.larsson@gtg.se

0708-58 19 77