TEKNIKPROGRAMMET

ETT TEKNIKPROGRAM MED BÅDE SPETS OCH BREDD

Till dig som sökt till vårt teknikprogram 2020

Vi kommer att öka antalet elever på vårt teknikprogram till augusti 2020. Behovet av duktiga tekniker och ingenjörer är stort och vi ser att intresset är högt bland er som vill börja hos oss på GTG! Styrelsen och ledningen har beslutat att ta in fyra klasser på teknikprogrammet i augusti 2020 och kommer även att utöka inriktningarna på programmet. Varmt välkomna!

Lite mer än alla andra

Siktar du högt? Vårt teknikprogram har ett högt tempo och riktar sig till dig som har målet inställt på att studera vidare efter gymnasiet. Utbildningen ger dig en bred teknisk kompetens med goda kunskaper i såväl matematik som kommunikation och språk. Teknikprogrammet ger dig särskilt behörighet till teknisk högskola som t ex Chalmers.

De två första åren läser du en variation av gymnasie- och programgemensamma ämnen medan det tredje året är mer inriktat på ditt fördjupningsval.

Fördjupningar i år tre

Tredje året väljer du en av våra tre fördjupningar som ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom ämnesområderna och här ingår även ditt stora gymnasiearbete.

  • Design och konstruktion
  • Mekatronik
  • Telematik

Blixtlåset - ett mästerskap för innovatörer

I tävlingen Blixtlåset får du chansen att tillsammans med klasskamrater ta fram en modell eller prototyp som löser ett tekniskt problem och som ni presenterar för en jury. Tävlingen avgörs först på en regional nivå för att sedan avslutas med en final mellan landets mest kreativa och innovativa gymnasieungdomar.

Bli gymnasieingenjör

Antar du utmaningen att läsa hela vårt utökade teknikprogram under tre år blir du också gymnasieingenjör, vilket är ett bevis på att du har skaffat dig fördjupade
tekniska kunskaper. Du får därmed dubbla examen som gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden.

Arbetslivserfarenhet utöver det vanliga

Ungefär 20 procent av studietiden hos oss består av arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att förvandla teori till praktik med stöd av handledare.

De två första åren praktiserar du på Volvobolagen i Göteborg medan du i år tre har möjlighet att praktisera utomlands.

Du har möjlighet till sommarjobb

GTG har ingått ett avtal med Volvo Cars och Volvo Group som innebär att du som läser vårt teknikprogram erbjuds möjlighet till sommarjobb i fyra veckor efter både år två och tre. En unik chans att bättra på kontaktnätet och samtidigt tjäna lite extra pengar.

Vi är där det händer

Våra två lärcenter finner du på Lindholmen och i Torslanda. I Torslanda har vi lokaler på Volvo Personvagnar, vilket ger en naturlig koppling till näringslivet. På Lindholmen ligger Chalmers, Göteborgs Universitet och flera gymnasieskolor vägg i vägg och runt omkring finns några av Sveriges mest framgångsrika företag. 

Har du den rätta gnistan?

Vårt Teknikprogram är en tuff utmaning och kräver att du är villig att arbeta hårt och ta eget ansvar. Du läser mer än vad dina kompisar gör på andra skolor och tempot är högt. Matematik och teknik är en stor del av utbildningens kärna som tillsammans med APL:n gör den helt unik. Dessutom får du förmåner såsom månadsersättning, dator och restaurangmat.

För att du ska utvecklas och lyckas med dina studier hos oss krävs nyfikenhet, intresse och kreativitet. Har du detta vet vi att GTG är rätt skola för dig!