Skip to content

Schema

GTG läs­er man van­ligtvis två ämnen per dag. En lek­tion på för­mid­da­gen och en på eftermiddagen.

Längre arbetspass

Hos oss läser du i längre arbetspass och har vanligtvis två ämnen per dag. Arbetspassen brukar inledas med en kort föreläsning för att sedan gå över i mer problembaserade uppgifter som ska lösas individuellt eller i grupp.

Teori varvas med laborationer

Inom våra tekniska ämnen varvas teori med laborationer. Eftersom vi är på två lärcenter får du ett naturligt miljöombyte. Vanligtvis behöver du inte byta lärcenter mitt på dagen utan du har heldagar på antingen Lindholmen eller Volvo Torslanda.

Nyheter

Tidigare i höstas började Matilda Friberg sin tjänst som kurator hos oss. Hon är en glad, energifylld och empatisk person som ingår i skolans elevhälsoteam och som finns till för både elever och personal.

I höst är det första gången elever och lärare praktiserar och jobbskuggar i den nederländska staden Utrecht. Eleverna Noel, David, Love och Holger i klass Duett är just nu inne på sista veckan av deras APL-period medan lärarna Henrik och Günter som jobbskuggade hos vår partnerorganisation ROC Midden Nederland i början av oktober är tillbaka sedan ett bra tag.

Under två dagar i september var våra treor i Stockholm tillsammans med sina mentorer och besökte Sveriges riksdag, olika muséer och gick på teater. Syftet med resan var att låta våra ungdomar få se Stockholm och institutioner som inte finns hemma i Göteborg. Och inte minst att få uppleva staden och lite av kulturlivet!

Nu har höst­ter­mi­nen drag­it igång och vi vill gär­na träf­fa våra ung­do­mars vård­nad­shavare för att informera om vad som hän­der under läsåret. Infor­ma­tion­s­möte­na äger rum på TB-lär­center och då vi ska in på Volvos område önskas namn på samtli­ga besökare.

Uppstartstiderna i augusti varierar beroende på program och årskurs. Har du koll på när du börjar?