Skip to content

Tävlin­gar

Som elev på GTG har du möj­lighet att delta i ett stort antal spän­nande och pres­tige­fyll­da tävlingar.

tävlingar:WorldSkills

Varje år försöker deltagare att kvala in till Yrkes-VM i mekatronik. Träningar anordnas på skolan genom vår entusiastiska lärare Mats Wetterling.

År 2008 tog vår deltagare Kenny Carlsson EM-guld och han deltog även på Yrkes-VM i Japan. Hösten 2014 vann Jonas Köre Yrkes-SM och representerade Sverige på VM i São Paulo där han kom på en hedrande 7:e plats. Under SM-finalen 2016 hade tre av åtta finalister gått på GTG. Läs mer om tävlingen på: www.worldskills.org

tävlingar:Matematik

På skolan arrangerar vi varje år kvalomgång i Svenska Matematikersamfundets matematiktävling. Här gäller det att vässa pennorna och hjärnorna för att lösa uppgifterna. Heja GTG!

tävlingar:Ung Företagsamhet

Våra deltagare i årskurs tre som driver UF-företag deltar varje år i regionfinalen i Ung Företagsamhet på Svenska Mässan i Göteborg. Där tävlar de i en mängd olika kategorier såsom bästa vara, bästa innovation, bästa monter, bästa hemsida osv. Vinnarna i varje kategori går vidare till SM-finalen som går av stapeln i Stockholm.

GTG har haft stor framgångar under årens lopp med flertalet företag med i slutstriden av SM-medaljer. Dessutom utsågs vi till Årets Skola i Göteborgsregionen år 2014 och läraren Dennis Bergsman utsågs till regionens bästa UF-lärare år 2016.

www.ungforetagsamhet.se

tävlingar:Blixtlåset

I gymnasietävlingen Blixlåset som bl.a. ska främja tekniskt och kreativt tänkande och stimulera till en karriär inom det tekniska området deltar UF-företag från skolan varje år. GTG skördar ofta framgångar även här.

www.blixtlaset.se

tävlingar:Beachvolley

Lagom i vinterrusket arrangeras en turnering i beachvolley för både deltagare och personal. Konkurrensen är hård i sanden och klädseln varierar stort.

tävlingar:Golf

Deltagare och personal tävlar om att få sitt namn ingraverat på den prestigefyllda vandringspokalen genom en tuff kamp på en av Göteborgs golfbanor.