Skip to content

Föreningar och aktiviteter

Vi tror på att göra sak­er till­sam­mans. På GTG finns en stolt tra­di­tion av fina föreningar och aktiviteter.

föreningar:Deltagarkåren

Den största föreningen på GTG är Deltagarkåren, som alla deltagare är med i. Varje klass utser representanter till Deltagarkåren, som sedan arbetar för att du som går på skolan ska få en så bra tid som möjligt här.

föreningar:GTGirls

GTGirls är en förening för tjejerna på skolan och arbetar för att alla tjejer skall ha möjlighet att lära känna varandra och göra roliga aktiviteter tillsammans.
Varje år anordnas ett flertal träffar med olika innehåll för att så många tjejer som möjligt skall ha möjlighet och intresse att delta. Dessa aktiviteter gör att man skapar nya kontakter och lär känna tjejer som går i andra klasser och årskurser.

aktiviteter:Klasskampen

I september varje år arrangeras något vi kallar Klasskampen uppe i Skatås. Här tävlar och kämpar klasserna mot varandra i olika grenar såsom bl.a. SMS-skrivning, volleyboll, hopprep, dragkamp, hästskokastning och stafett. Utöver detta tävlas det i kategorin bästa tema, vilket innebär att alla klasser klär ut sig och presenterar detta på ett fantasifullt sätt.

aktiviteter:GTG-dagen

Under hösten arrangeras GTG-dagen då deltagare från olika klasser och årskurser delas in i lag för att tillsammans lösa utmaningar av olika karaktär. I fjol var uppgiften att konstruera och bygga en katapult som skulle skjuta iväg en pingisboll. Utöver det hade lagen möjlighet att samla ihop extramaterial till sitt bygge genom att delta i olika former av tävlingar såsom Singstar och bowling. GTG-dagen är en aktivitet för att öka sammanhållningen mellan årskurserna och är ett uppskattat inslag hos både deltagare och personal.

aktiviteter:Mingelfest för våra gamla deltagare

Traditioner är till för att hållas och varje år i april arrangerar skolan en mingelfest för våra tidigare deltagare. Förutom the oldies själva är lärare och övrig personal på plats. Det är alltid lika spännande att höra vad som hänt sedan examen på GTG.