Vi är stolta vinnare av Utmärkelsen

I samband med Gymnasiedagarna och Future Skills i förra veckan delades Utmärkelsen ut, Göteborgsregionens pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv. Och… vi är oerhört stolta vinnare i kategorin årets gymnasieskola!

En motivering vi är väldigt glada över:   

Samtliga elever på årets gymnasieskola får ta del av skolans samverkan med arbetslivet på olika sätt så som via APL, studiebesök, föreläsningar och skarpa case.

På den här skolan är samverkan med arbetslivet en naturlig del av arbetet och här ses skolan och arbetslivet som en helhet. Samverkan möjliggörs genom ett tydligt pedagogiskt ledarskap som understryker vikten av samverkan och möjliggör denna via schemaläggningen och organiseringen av personalen.

En majoritet av skolans elever uttrycker att de arbetslivserfarenheter de fått genom skolan är det som de är mest nöjda med och många stannar kvar inom den bransch de utbildat sig för. Eleverna som tar studenten ifrån den här skolan är väl förberedda inför det framtida arbetslivet.

Priset delades ut av Helene Odenjung och mottogs av skolans rektor Ewa Ekman samt Daniel Perlhede, Hans Rosén och Steven Nilsson från vår arbetslivsintegrationsgrupp.

Nyhetsarkiv