I november arrangeras två tävlingar i programmering

Gillar du programmeringsutmaningar ska du ta chansens att vara med i två tävlingar som arrangeras på skolan i november. Databävern planeras att genomföras torsdag 16 november och programmeringsolympiaden onsdag 29 november.

Databävern

Databävern är en tävling i datalogiskt tänkande för barn och unga i åk 2-9 samt gymnasiet. Tävlingens mål är att på ett lekfullt sätt låta barn och unga bekanta sig med programmering, logiskt tänkande och problemlösning. Databävern hålls årligen i november i drygt trettio länder runt om i världen. På GTG planeras Databävern att genomföras torsdag 16 november.

Läs mer om tävlingen på: www.bebras.se

Programmeringsolympiaden

Onsdag 29 november kommer alla deltagare som läser programmering få möjligheten att delta i programmeringsolympiaden. Tävlingen som är Sveriges största gymnasietävling i datorbaserad problemlösning består av två omgångar: en kvalificeringsomgång öppen för alla gymnasieelever och en finalserie med två deltävlingar för de 20-30 högst placerade i kvalet. De fyra med högst sammanlagd poäng i finaltävlingarna får representera Sverige under International Olympiad in Informatics (IOI) som avgörs i Stockholm sommaren 2018.

Läs mer om tävlingen på: www.progolymp.se

Nyhetsarkiv