Skip to content

Infor­ma­tion om studenten

Publicerad: 2023-05-08:

Fredag 9 juni tar de sex avgångsklasser­na Ama­zon, Car­i­o­ca, Duett, P1800, PV444 och Sport exa­m­en efter tre års studi­er på skolan. Utspringet äger rum cir­ka 13.30 på Vol­vo Trucks Expe­ri­ence Center.

För deltagarna startar festligheterna kl. 8.00 på PB-lärcenter i Torslanda med studentfotografering och frukost med underhållning. Cirka kl. 10.45 åker studenterna till Volvo Trucks Experience Center, en mycket fin anläggning där bland annat lanseringar av nya produkter genomförs. Där kommer tal att hållas, stipendier och betyg att delas ut och en gemensam lunch att avnjutas innan det är dags för utspring till anhöriga ca kl.13.30.

Hålltider

  • 8.00 samling på PB:s parkeringsplats
  • Cirka 13.30 utspring vid Vol­vo Trucks Expe­ri­ence Center
  • Cirka 14.30 studenterna åker i väg i deras flak
  • Cirka 16.00 studenterna kliver av flaket i centrala Göteborg

Utspring på Volvo Trucks Experience Center

Studenterna kommer att springa ut från Volvo Trucks Experience Center, som ligger inne på Volvo Personvagnars område i Torslanda. Av säkerhets- och sekretesskäl gäller särskilda inpasseringsregler till fabriksområdet.

Varje student kommer att tilldelas två inpasseringskort. Dessa kort skall vid inpasseringen vid TLA-porten och under tiden inne på området ligga väl synliga i framrutan så att fordonen kan identifieras. Korten kommer att lämnas till studenterna i samband med genrepet fredag 2 juni.

Korten gäller endast 9 juni och enbart för anhöriga. Ytterligare kort kan inte erhållas så var aktsamma om korten. Från TLA-porten följer ni skyltarna till Volvo Trucks Experience Center, samt anvisningar från utposterade GTG-vakter. Inne på området är det hastighetsbegränsat till 30 km/h och kontroller på detta förekommer. Om markfrigången på fordonet understiger 15 cm ombeds du kontakta någon av GTG:s personal på plats vid TLA-porten, så att dessa kan fälla ner hindren vid inpasseringen. Väl framme kommer ni att bli anvisad till en P-plats.

KARTA

Buss kör i skytteltrafik från TLA-porten

De besökare som inte har någon möjlighet att komma in med egen bil kommer att hämtas med buss som avgår med start kl.12.15 från parkeringen vid TLA-porten. Efter utsläpp av studenterna kör bussen i skytteltrafik tillbaka med start ca kl. 13.45. (För att minska köerna in och ut från området kan även ni som har tillgång till bilinpassering med fördel välja att parkera utanför och åka buss in om en vill.)

Fotografering

Observera att det inom Volvos område råder fotoförbud, så medhavda kameror samt kameratelefoner får endast användas för studentfotografering vid Volvo Trucks Experience Center.

Ingen alkohol

Med hänsyn till att det är vanligt med champagnefrukost vid studentexamen vill vi meddela att inom Volvo-området råder nolltolerans för alkohol.

En dag att se fram emot

Skolan ser fram emot en härlig dag där vi får se våra glada studenter springa ut till släkt och vän­ner. Förhopp­n­ingsvis med solen i ögonen…

Kontakta oss för mer information

Foto av Caroline Lundgren
Foto av Maria Isaksson