Säg hej till vår nya kurator Linda Thomsen

Linda Thomsen är skolans nya kurator och ansvarig för det psykosociala stödet inom elevhälsan. Hon började arbeta hos oss i mitten av december och flera av er har säkert mött henne i korridoren redan. Kanske har ni till och med hunnit snick-snacka över en fika? Säg hej till Linda!

- Jag känner mig stolt över att ha fått förtroendet att ta över rollen som GTG:s nya kurator. Just nu försöker jag landa i de mest självklara delarna av min roll som till exempel att ta hand om enskilda deltagarsamtal och att lära känna mina nya kollegor, säger Linda.

En kurator är ansvarig för det psykosociala stödet inom elevhälsan på en skola. De deltagare som Linda träffar kan behöva hjälp med ångest, stress eller annat som handlar om det psykiska måendet. För att träffa en kurator behöver en inte bara ha problem som bara är kopplat till skolan utan att det kan ha varit något som har hänt utanför skolan, i privatlivet, som man vill ha hjälp med.

- Jag brukar säga att om du har ett problem som du inte vet vem du skall vända sig till, så är du alltid välkommen att komma och prata med mig. Jag brukar veta vart du kan vända dig för att få hjälp även utanför skolan, berättar Linda.

En vanlig arbetsvecka är full av möten, telefonsamtal och samtal med olika deltagare och lärare. Ibland händer det att hon hinner hänga lite i korridorerna och säga hej till deltagare som hon inte träffar annars. Det tycker hon är väldigt trevligt!

Det roligaste med mitt jobb är att träffa alla nya människor. På så vis lär jag mig nya saker hela tiden. Både om mig själv, om livet och om världen, säger Linda.

Kurator kan man bli på olika sätt. Linda är utbildad socionom i grunden och har arbetat i några år inom socialt arbete. Det krävs en del erfarenhet att jobba som kurator på en skola då arbetet är ganska självständigt och man inte har så många kollegor att arbeta med. De flesta kuratorer är socionomer och har kanske läst en eller två vidareutbildningar i grundläggande psykoterapi utöver socionomutbildningen.

Hon beskriver sig själv som snäll, lyhörd och noggrann. På fritiden planerar hon gärna nästa resmål, helst till ett ställe hon inte varit på tidigare.

- En sak som inte stod på mitt CV för den här tjänsten är att jag har jobbat som både spöke och kanin på Liseberg, berättar Linda.

Du kan träffa Linda på både Torslanda och Lindholmen. Hennes arbetsplats finner du i personalrum 3 på TB. Eller så kontaktar du henne via mail, telefon, Instagram eller SnapChat.

Linda Thomsen
Kurator
linda.thomsen@gtg.se
0708-58 19 29
SnapChat: gtg.kurator
Instagram: gtg.kurator

Nyhetsarkiv