Praktikplatseri världen

Klassen Tatooine genomför just nu sin sista praktikperiod på GTG och nio av klassens deltagare befinner sig utanför Sveriges gränser. Att göra praktik utomlands är mycket populärt och vi är glada att så mycket som en tredjedel av våra deltagare i årskurs 3 hittills fått ta del av denna möjlighet. Klas Moberg och Johan Simonsson praktiserar åtta veckor på Volvo Cars Malaysias finanskontor i Kuala Lumpur.

- Det känns väldigt häftigt att få chansen att testa på att klara sig själv och att upptäcka Malaysia på samma gång, berättar Klas.

Killarna praktiserar på avdelningen APAC Cluster and Front Office, där arbetar man med problemlösning inom finans för den lokala produktionen och återförsäljare. En arbetsuppgift har varit att jämföra leverantörers räkningar med företagets egna för att säkerställa att det stämmer.

- Vi bor i en lägenhetsbyggnad bara några hundra meter från jobbet. Lägenheten som ligger på femtonde våningen är stor och fräsch och vi har tillgång till både pool och gym på hotellet bredvid. Det finns även flera restauranger och caféer i samma byggnad, berättar Johan.

På fritiden försöker de se sig omkring i Kuala Lumpur och ta del av det breda urval av mat som finns, allt ifrån billiga hak på andra sidan gatan till finare restauranger mitt inne i stan. På helgerna gör de oftast längre utflykter.

- För två veckor sedan var vi på ön Langkawi i norra Malaysia där vi både hann sola, bada och upptäcka ön. Igår kom vi hem från en helg i Singapore och till helgen planerar vi att gå en vandring i djungeln precis utanför Kuala Lumpur, säger Klas.

Förutom Klas och Johan praktiserar följande deltagare utanför Sveriges gränser:

  • Simon Andersson och Pontus Eriksson är i Spaniens huvudstad Madrid
  • David Möller och Jesper Malmberg är i franska Lyon
  • Sebastian Kreivi, Oskar Höiby och Thor Leikvik är i den belgiska staden Gent

Ungdomarna är tillbaka i skolan måndag 20 november.

Det är tack vare beviljade medel hos Universitets- och Högskolerådet som vi har möjlighet att erbjuda så pass många ungdomar denna möjlighet.

Har du frågor om skolans internationaliseringsarbete är du välkommen att kontakta projektledare Josefine Larsson 031-760 34 77.

Nyhetsarkiv