Kevin, Sebastian, Victor och Örjan är jokerlärare läsåret 2017/2018

Deltagarna på GTG har ett pass i veckan som är schemafritt, vilket kallas jokertid. Under jokertiden finns det möjlighet att arbeta extra i kurser man är intresserad av eller ligger efter i. Under läsåret 2017/2018 har vi anställt fyra jokerlärare: Kevin Hoogendijk, Sebastian Norlin, Victor Hansson och Örjan Landgren. Alla fyra har tidigare studerat hos oss och har nu tagit ett års uppehåll från sina studier på Chalmers.

- Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på min gamla gymnasieskola. En del är nytt men GTG-andan finns fortfarande kvar berättar Örjan som tagit studieuppehåll från civilingenjörsprogrammet Automation och Mekatronik.

Victor som i trean på GTG läste inriktningen mekatronik fortsatte samma bana även på Chalmers där han, precis som Örjan, har studieuppehåll från Automation och Mekatronik. Han beskriver jokerlärare som en spindel i nätet som hjälper till där det behövs för att få undervisningen att flyta på så smidigt som möjligt.

Kevin och Sebastian tycker det är extra roligt att få jobba tillsammans med sina gamla lärare. Båda har studieuppehåll från civilingenjörsprogrammet Informationsteknik.

- Jokerlärarna inspirerade mig väldigt mycket under min tid på skolan och jag hoppas att jag kan göra det för nuvarande deltagare också, säger Kevin.

- En nyhet detta läsår är att deltagarna under vissa jokerpass kommer få möjlighet att lära sig roliga och användbara saker som kanske inte ingår i den vanliga utbildningen men som kan vara användbart både på GTG och vid vidare studier, berättar Sebastian.

På fritiden tycker Örjan om att jonglera och bada, dessutom har han ett nyvunnet intresse i bin, de sticker (ut). Victor och Kevin har byggt en drönare tillsammans som de kör ibland medan Sebastian spenderar stor del av sin fritid med att ta hand om Chalmers studentkårs bastuanläggning i Härryda.

Våra jokerlärare finns under jokertiden, måndag förmiddag och onsdag eftermiddag, till hjälp på studietorget på Torslanda. Övriga tider är de inne som stöd på lektioner, främst i tekniska ämnen, matematik och fysik.

Vill ni komma i kontakt med jokrarna är det bara att maila!

Kevin Hoogendijk
kevin.hoogendijk@gtg.se

Sebastian Norlin
sebastian.norling@gtg.se
 
Victor Hansson
victor.hansson@gtg.se

Örjan Landgren
orjan.landgren@gtg.se

Nyhetsarkiv