För sjunde gången arrangerade vi Teknik i fokus på höstlovet

I förra veckan hade vi ett trettiotal teknikintresserade ungdomar i årskurs 9 på besök när vi arrangerade Teknik i fokus på höstlovet. Dagarna fylldes med roliga laborationer och experiment inom design, programmering och automation men även studiebesök på Volvo Experience Center.

- Det var sjunde året vi körde denna aktivitet och syftet är att inspirera och väcka nyfikenhet hos deltagarna, men även skapa förståelse för hur brett och spännande teknikämnet är, berättar utbildningsledare Heléne Halling.

I år fylldes de 30 platserna rekordsnabbt och reservlistan var lång. Extra kul var att deltagarna kom från många olika skolor i Göteborgsregionen, vilket gjorde det möjligt att lära känna teknikintresserade ungdomar från andra skolor än sin egen.

- Vi ser ett stort behov att inspirera och informera ungdomar om teknik och detta är en av många aktiviteter vi gör för målgruppen som snart ska välja gymnasium. Tidigare år har dessa dagar riktat sig till både årskurs 8 och 9 och vi är mycket glada att av fjolårets deltagare som då gick i årskurs 9, tjugo stycken, har hela elva stycken börjat studera på GTG, berättar Heléne.

Teknik i fokus på höstlovet ägde rum i våra lokaler på Volvo Torslanda 1-2 november mellan klockan 9-15 och skolan stod för lunch och fika.

Nyhetsarkiv