En hel veckas undervisning i Smarta Fabriker på Underhållsmässan för klass Yavin

13-16 mars äger Underhållsmässan rum på Svenska Mässan och för klass Yavin som läser tredje året på vårt industritekniska program kommer undervisningen ske i händelsernas centrum på mässgolvet, nämligen i projekt Smarta Fabriker.

Projekt Smarta Fabriker ett samarbete mellan skola och näringsliv och en plattform för att skapa kompetens och sprida kunskap om industriell digitalisering. Projektet startades i januari 2017 med Göteborgs Tekniska College som projektägare och kommer på mässan visa upp en toppmodern minifabrik som har till syfte att inspirera till en mer digitaliserad, automatiserad och hållbar industri.

- Ungdomarna kommer prata om framtidens teknik i vår 200 kvm stora monter som är uppdelad i tolv olika ämnesområden, bland annat inom Artificiell Intelligens, additiv tillverkning, visualisering och smarta arbetssätt, berättar projektledare Johan Bengtsson.

Undervisningen kommer att ske inom kurserna gymnasiearbete och entreprenörskap. Förutom att stå i montern kommer ungdomarna att delta i seminarium och träffa företag i den bransch de utbildar sig. Ett bra tillfälle att knyta kontakter med potentiella arbetsgivare när det inom några månader stundas student.

Det är fri entré och vill du titta förbi skriver du ut din biljett här. Mässan är öppen måndag till torsdag mellan klockan 9-17 och fredag 9-14.

Nyhetsarkiv