Skip to content

Blixtlåset regionfinal  Väst

Publicerad: 2021-04-15:

Ons­dag 14 april stod vi som arrangör av Blixtlåset region­fi­nal Väst som i år ägde rum dig­i­talt via Teams. Totalt del­tog 25 lag från sex oli­ka skolor i Göteborgsregionen. 

Svenska gymnasiemästerskapet för uppfinnare

Kort och gott kan man säga att Blixtlåset är svenska gymnasiemästerskapet för uppfinnare. Tävlingen äger först rum på regional nivå för att sedan avgöras i en riksfinal. Blixtlåsets syfte är att främja till tekniskt och kreativt tänkande samt stimulera till en karriär inom det tekniska området och lockar varje år över 2000 deltagare från Sveriges alla hörn.

Juryn bedömer

Tävlingen bedöms av en jury som tittar på flertalet områden, däribland om uppfinningen är utvecklad till en fungerade prototyp eller idé, dess originalitet och idéhöjd eller om den har marknadspotential. Juryns arbete skedde i år helt digitalt utifrån en film som varje lag skickat in. Tack alla jurymedlemmar för ert engagemang!

  • Niklas Nyberg, Volvo Cars
  • Helene Stensson, Göteborgsregionen
  • Gunnar Davidsson
  • Håkan Lindgren, SKF Tekniska Gymnasium
  • Elin Östblom, Teknikföretagen
  • Günter Sand, GTG (juryordförande)

Resultat topp 3

De tre högst placerade lagen kvalificerade sig direkt till den stora riksfinalen. Dessutom fick de motta diplom och en prissumma på 3000 kr, 2000 kr respektive 1000 kr. Grattis till er alla och lycka till i finalen!

  1. Soldat från Klara Teoretiska Gymnasium Postgatan
  2. De flow från Klara Teoretiska Gymnasium Postgatan
  3. Safe@Sea från Polhemsgymnasiet

Huvudsponsor

Huvudsponsor för hela tävlingen är Siemens och vinnaren i riksfinalen får bland annat uppleva en spännande tekniktour tillsammans med sin handledare.

Läs mer om Siemens

Frågor

Har du frågor om tävlingen är du välkommen att kontakta Markus Wiedel 0708-58 19 06.