INDUSTRIPROGRAMMET

INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET GERJOBB

Söker du en unik och krävande yrkesutbildning i världsklass? Är du intresserad av teknik och industri? Vill du under dina gymnasieår praktisera och sommarjobba på världsledande företag och knyta ovärderliga kontakter inför framtiden? Då kanske vårt industritekniska program är något för dig?

Du blir eftertraktad

Vårt industritekniska program leder till att du direkt efter gymnasiet blir eftertraktad och anställningsbar bland företag inom industribranschen. Du kommer att kunna söka arbete som t ex automationstekniker, servicetekniker, underhållstekniker, industrielektriker, energitekniker, kvalitetstekniker, försäljningstekniker eller operatör. Vill du läsa vidare finns ett antal yrkeshögskoleutbildningar inom området och den grundläggande behörigheten gör att du kan söka till tekniskt basår för att därefter ta dig vidare till en teknisk ingenjörsutbildning.

Två vägar mot samma mål

GTG erbjuder två olika vägar till examen på industritekniska programmet. Vårt klassiska program ger dig fördjupade ämneskunskaper och varierar teoretiska studier med praktik på företag. Med start hösten 2018 erbjuder vi även lärlingsplatser på Volvobolagen och SKF för dig som är redo att ta stort eget ansvar för ditt lärande på en arbetplats.

En riktig klassiker

Industritekniska programmet har funnits på GTG sedan skolan startade för tjugo år sedan och är därmed en riktig klassiker. Utbildningen ger dig en bred industriteknisk bas med kunskap inom automation och el. Du får teknisk kompetens med ett helhetsperspektiv på den industritekniska processen där kvalitetskontroll, driftsäkerhet, underhåll av utrustning är viktiga områden. Utbildningen ger dig dessutom teoretisk kompetens för auktorisation B, vilket ger dig rätt att efter två års praktik utföra installationsarbete, samt lossa och ansluta elektrisk lågspänningsutrustning.

De två första åren läser du en variation av gymnasiegemensamma ämnen och karaktärsämnen medan det tredje året är mer inriktat på ditt fördjupningsval.

Fördjupningar i år tre

Tredje året väljer du en av våra två fördjupningar som ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom ämnesområderna och här ingår även ditt stora gymnasiearbete.

  • Underhållstekniker - Automation
  • Underhållstekniker - Elmekanik

Svensk Gymnasielärling

Som lärling delar du din tid mellan lärande i skolan och på en arbetsplats. Du får samma innehåll i din utbildning som på vårt klassiska industritekniska program. Det är var och hur du lär, som gör lärlingsutbildningen speciell. Just nu pågår en stor satsning, kallad Svensk Gymnasielärling, på ett antal yrkesförberedande program runt om i Sverige. GTG har hoppat på tåget. Vill du åka med?

Arbetslivserfarenhet utöver det vanliga

Ungefär 20 procent av studietiden hos oss består av arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att förvandla teori till praktik med stöd av handledare.

De två första åren praktiserar du på Volvobolagen i Göteborg medan du i år tre har möjlighet att praktisera utomlands.

Du har möjlighet till sommarjobb

GTG har ingått ett avtal med Volvo Group och Volvo Cars som innebär att du som läser vårt industritekniska program erbjuds möjlighet till sommarjobb i fyra veckor efter både år två och tre. En unik chans att bättra på kontaktnätet och samtidigt tjäna lite extra pengar. Vilken mer skola kan erbjuda det?

Vi är där det händer

Våra två lärcenter finner du på Lindholmen och i Torslanda. I Torslanda har vi lokaler på Volvo Personvagnar, vilket ger en naturlig koppling till näringslivet. På Lindholmen ligger Chalmers, Göteborgs Universitet och flera gymnasieskolor vägg i vägg och runt omkring finns några av Sveriges mest framgångsrika företag.

Gillar du utmaningar?

Vårt industritekniska program är en tuff utmaning och kräver att du är villig att arbeta hårt och ta eget ansvar. Helt enligt Skolverkets riktlinjer bygger utbildningen på ett fullständigt gymnasieprogram på 2500 poäng men vi erbjuder en utökning med kurser upp till 3200 poäng. Utökningen med fler poäng är kurser som ger allmän behörighet till högskolan samt matematik och entreprenörskap. Med andra ord läser du mer än vad dina kompisar gör på motsvarande program på andra skolor. Vågar du anta utmaningen? Vi hoppas det!