TÄVLINGAR AVALLA DE SLAG

WorldSkills

Varje år försöker deltagare att kvala in till Yrkes-VM i mekatronik. Träningar anordnas på skolan genom vår entusiastiska lärare Mats Wetterling.

År 2008 tog vår deltagare Kenny Carlsson EM-guld och han deltog även på Yrkes-VM i Japan. Hösten 2014 vann Jonas Köre Yrkes-SM och representerade Sverige på VM i São Paulo där han kom på en hedrande 7:e plats. Under SM-finalen 2016 hade tre av åtta finalister gått på GTG. Läs mer om tävlingen på: www.worldskills.org


Matematik

På skolan arrangerar vi varje år kvalomgång i Svenska Matematikersamfundets matematiktävling. Här gäller det att vässa pennorna och hjärnorna för att lösa uppgifterna. Heja GTG!

www.mattetavling.se


Ung Företagsamhet

Våra deltagare i årskurs tre som driver UF-företag deltar varje år i regionfinalen i Ung Företagsamhet på Svenska Mässan i Göteborg. Där tävlar de i en mängd olika kategorier såsom bästa vara, bästa innovation, bästa monter, bästa hemsida osv. Vinnarna i varje kategori går vidare till SM-finalen som går av stapeln i Stockholm.

GTG har haft stor framgångar under årens lopp med flertalet företag med i slutstriden av SM-medaljer. Dessutom utsågs vi till Årets Skola i Göteborgsregionen år 2014 och läraren Dennis Bergsman utsågs till regionens bästa UF-lärare år 2016.  

www.ungforetagsamhet.se


Blixtlåset

I gymnasietävlingen Blixlåset som bl.a. ska främja tekniskt och kreativt tänkande och stimulera till en karriär inom det tekniska området deltar UF-företag från skolan varje år. GTG skördar ofta framgångar även här.

www.blixtlaset.se


Beachvolley

Lagom i vinterrusket arrangeras en turnering i beachvolley för både deltagare och personal. Konkurrensen är hård i sanden och klädseln varierar stort.


Golf

Deltagare och personal tävlar om att få sitt namn ingraverat på den prestigefyllda vandringspokalen genom en tuff kamp på en av Göteborgs golfbanor.

Tidigare vinnare:
2016: Nils Olofsson (deltagare)
2015: C-G Hindström (leverantör)
2014: Daniel Perlhede (anställd)
2013: Jan Johansson (anställd)
2012: Ulf Johansson (anställd)
2011: Martin Ask (fd. anställd)
2010: Mathias Edberg (deltagare)
2009: Mathias Edberg (deltagare)