I samarbete med Teknikcollege anordnar vi en teknikcamp för tjejer

Under fyra dagar i juni anordnar Teknikcollege Göteborgsregionen en teknikcamp för tjejer i årskurs 7 och 8. Tillsammans med SKF Gymnasium håller vi i dagarna som äger rum i Göteborg.

Teknikcampen startade med en kick off på Lindholmen Science Park i fredags där inspirerade föreläsare från bland annat The Game Incubator Göteborg berättade om deras spännande jobb och vägen dit.

19-21 juni är det aktiviteter i både Kungsbacka och Göteborg. Och... under tisdag och onsdag inspirerar vår lärare Kajsa Taylor en tjugotal tjejer inom produktuveckling i våra lokaler på Volvo Torslanda. Deltagarna kommer få i uppgift att utveckla en ny Volvobil i miniformat och med handledning kommer de arbeta med hela designprocessen från idé till färdig produkt.

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar för ungdomar och vuxna. Och... GTG är ett certifierat Teknikcollege sedan år 2008!

Läs mer på www.teknikcollege.se/goteborgsregionen/

Nyhetsarkiv