Vill du bli skolambassadörunder läsåret 2017/2018?

Nu söker vi 15 skolambassadörer till läsåret 2017/2018. Börjar du i årskurs 2 eller 3 i höst och vill vara med i det team som kommer vara skolans ansikte utåt på exempelvis Gymnasiedagarna, vid öppna hus eller när vi får externa besök? Lämna en intresseanmälan senast 15 maj om det låter som ett uppdrag för dig!

Vad innebär det att vara skolambassadör?

Som skolambassadör är du skolans ansikte utåt under mässor, öppna hus eller externa besök. Vidare kan det bli aktuellt att representera skolan vid olika events som våra ägbolag önskar extrapersonal till.

Att vara skolambassadör är ett spännande och varierande uppdrag där man representerar skolans alla program, men man får mer än gärna berätta om sig själv, programmet man läser och dela med sig av egna erfarenheter och upplevelser som deltagare på GTG.

Gemensamma träffar för att stärka teamets laganda

Uppstartsfika i juni

Torsdag 1 juni (i samband med lunchtid) önskar vi träffa alla som visat intresse att bli en av våra skolambassadörer. Vi bjuder på fika i sal T3 och berättar lite mer om uppdraget!

Kick off efter sommarlovet

I början av nästa läsår kommer vi att arrangera en kick off på Lindholmen (efter skoltid). Syftet med denna aktivitet är att öka teamets färdigheter att representera skolan i olika sammanhang och stärka teamets laganda. Målet är att du ska känna dig trygg att prata om skolan och våra unika fördelar, få kunskap hur man inleder samtal med både föräldrar och elever, få förståelse för vilka signaler du sänder ut med ditt kroppsspråk och ditt sätt att uttrycka dig samt hur man på ett trovärdig och vinnande sätt kan ”sälja in” GTG och våra program. Vi kommer även intervjua er alla om många ansökt om att bli skolambassadör!

Får man något för att man är skolambassadör?

Vid varje aktivitet man deltar som skolambassadör får man mat och två biobiljetter. Vidare får man ett intyg från GTG efter uppdragets slut och självklart är vi referenspersoner till alla som har ställt upp och genomfört sina uppdrag på ett bra sätt. Alla kommer även få profilkläder att använda vid uppdrag (och på fritiden om man vill!). Ja, sedan får man ju värdefulla kontakter och en massa erfarenhet genom att vara skolambassadör också!

Röster från nuvarande skolambassadörer

"Mest lärorikt har varit att få stå och prata om skolan och teknik överlag med entusiastiska människor under gymnasiemässan, öppna hus och Euroskills."

"Roligast har varit att ställa i ordning saker och ladda några minuter innan alla besökare kommer, prata om skolan med engagerade elever (inte engagerade föräldrar) och fikan med lärarna är väldigt mysig!"

"Det var kul att få vara med i filmen om teknikutbildningar."

Lämna in en intresseanmälan senast 15 maj

Via vårt digitala formulär lämnar du in en intresseanmälan. Vid många sökande kan intervjuer bli aktuellt.

Ni som varit skolambassadörer detta läsår får självklart ansöka om en plats igen!

Frågor?

Har du frågor gällande vårt arbete med skolambassadörer är du välkommen att kontakta Heléne Halling 031-760 34 12 eller Hanna Geterud 031-760 34 40.