ITF:s storaAutomationsprishar tilldelatsJohan Bengtsson

I samband med Automationsdagarna 2016 tilldelades Johan Bengtsson ITF:s stora Automationspris, vilket vi är oerhört stolta över. Johan har de senaste åren bland annat arbetat som projektledare för Möjligheternas Värld där han med sitt stora engagemang inspirerat ungdomar till teknik på olika mässor runt om i landet. Grattis Johan!

Och här kommer motiveringen...
"Johan Bengtsson är en lärare som inte stannar vid att lära eleverna vad som står i kursplanerna. Han jobbar varje dag med att inspirera och engagera elever i ny teknik genom att tänka verklighet och nytta.

I sitt arbete vid Göteborgs Tekniska College började Johan tillsammans med elever, studenter och leverantörer med att skapa en egen bilfabrik och nu även ett Modellhus som styrs med KNX. Vi är många som har sett Johans projekt ”Möjligheternas Värld” på de stora mässorna.

Hans engagemang gör att han inte längre ”bara” jobbar som lärare utan också ägnar en stor del av sin arbetstid åt att åka runt till gymnasieskolor för att informera och inspirera både lärare och elever. Han är eldsjälen som visar unga människor att industri och teknik är ett framtidsyrke för både tjejer och för killar.

Glädjande är att vi vet att Johan har fler spännande projekt på gång.

Vi i ITF är hedrade att få lyfta fram en person som Johan Bengtsson och hoppas att han fortsätter i samma anda."

Läs mer om priset på http://www.itfautomation.se och www.nyteknik.se