INDUSTRIPROGRAMMET

INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET GERJOBB

Söker du en unik och krävande yrkesutbildning i världsklass? Är du intresserad av teknik och industri? Vill du under dina gymnasieår praktisera och sommarjobba på världsledande företag och knyta ovärderliga kontakter inför framtiden? Då kanske vårt industritekniska program är något för dig?

Lite mer än alla andra

Industritekniska programmet ger dig en bred industriteknisk bas med kunskap inom automation och el. Du får teknisk kompetens med ett helhetsperspektiv på den industritekniska processen där kvalitetskontroll, driftsäkerhet, underhåll av utrustning är viktiga områden. Utbildningen ger dig dessutom teoretisk BB1-behörighet, vilket ger dig rätt att utföra installationsarbete, samt lossa och ansluta elektrisk lågspänningsutrustning.

De två första åren läser du en variation av gymnasiegemensamma ämnen och karaktärsämnen medan det tredje året är mer inriktat på ditt fördjupningsval.

Fördjupningar i år tre

Tredje året väljer du en av våra två fördjupningar som ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom ämnesområderna och här ingår även ditt stora gymnasiearbete.

  • Underhållstekniker - Automation
  • Underhållstekniker - Elmekanik

Ett spännande UF-år att se fram emot

Ung Företagsamhet, UF, är ett framgångsrikt utbildningskoncept som låter dig starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett år. Du lär dig att arbeta i grupp samtidigt som du utvecklar dina kunskaper inom teknik och entreprenörskap. Under UF-året genomförs en rad tävlingar på regional och nationell nivå där GTG tidigare år alltid legat med i toppstriden och fått fina utmärkelser. År 2014 utsågs vi till årets UF-skola i Göteborgsregionen!

Arbetslivserfarenhet utöver det vanliga

Ungefär 20 procent av studietiden hos oss består av arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att förvandla teori till praktik med stöd av handledare.

De två första åren praktiserar du på Volvobolagen i Göteborg medan du i år tre har möjlighet att praktisera utomlands.

Du är garanterad sommarjobb

GTG har ingått ett avtal med AB Volvo och Volvo Personvagnar AB som innebär att du erbjuds möjlighet till 4 veckor sommarjobb efter år två och tre. En unik chans att bättra på kontaktnätet och samtidigt tjäna lite extra pengar. Vilken mer skola kan erbjuda det?

Framtidsmöjligheter

Vårt industritekniska program leder till att du direkt efter gymnasiet blir eftertraktad och anställningsbar bland företag inom industribranschen. Du kommer att kunna söka arbete som automationstekniker, servicetekniker, underhållstekniker, industrielektriker, energitekniker, kvalitetstekniker, försäljningstekniker eller operatör.

Vill du läsa vidare finns ett antal Yrkeshögskoleutbildningar inom området och den grundläggande behörigheten gör att du kan söka till tekniskt basår för att därefter ta dig vidare till en teknisk ingenjörsutbildning.

Vi är där det händer

Våra två lärcenter finner du på Lindholmen och i Torslanda. I Torslanda har vi lokaler på Volvo Personvagnar, vilket ger en naturlig koppling till näringslivet. På Lindholmen ligger Chalmers, Göteborgs Universitet och flera gymnasieskolor vägg i vägg och runt omkring finns några av Sveriges mest framgångsrika företag.

Gillar du utmaningar?

Vårt industritekniska program är en tuff utmaning och kräver att du är villig att arbeta hårt och ta eget ansvar. Helt enligt Skolverkets riktlinjer bygger utbildningen på ett fullständigt gymnasieprogram på 2500 poäng men vi erbjuder en utökning med kurser upp till 3200 poäng. Utökningen med fler poäng är kurser som ger allmän behörighet till högskolan samt matematik och entreprenörskap. Med andra ord läser du mer än vad dina kompisar gör på motsvarande program på andra skolor. Vågar du anta utmaningen? Vi hoppas det!