HÖGSKOLEINRIKTNINGEN GER DIG BEHÖRIGHET TILL TEKNISK HÖGSKOLA

Vår högskoleinriktning har ett högt tempo och riktar sig till dig som har målet inställt på att studera vidare efter gymnasiet. Utbildningen ger dig en bred teknisk kompetens med goda kunskaper i såväl matematik, kommunikation som språk och ger dig särskild behörighet till teknisk högskola som t.ex. Chalmers.

Lite mer än alla andra

De två första åren läser du en variation av gymnasiegemensamma ämnen och karaktärsämnen medan det tredje året är mer inriktat på ditt fördjupningsval. Enligt Skolverkets riktlinjer bygger utbildningen på ett fullständigt gymnasieprogram på 2500 poäng men vi erbjuder en utökning med kurser upp till 3500 poäng. Utökningen med fler poäng är framförallt kurser inom matematik, fysik och kemi, vilka ger dig möjligheten att direkt söka dig vidare till ingenjörsutbildningar. Även arbetsplatsförlagt lärande (APL) i näringslivet, både nationellt och internationell, ingår i denna utökning.

Arbetslivserfarenhet utöver det vanliga

Ungefär 20 procent av studietiden hos oss består av arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att förvandla teori till praktik med stöd av handledare.

De två första åren praktiserar du på Volvobolagen i Göteborg medan du i år tre har möjlighet att praktisera utomlands.

Du är garanterad sommarjobb

GTG har ingått ett avtal med AB Volvo och Volvo Personvagnar AB som innebär att du erbjuds möjlighet till 4 veckor sommarjobb efter år två och tre. En unik chans att bättra på kontaktnätet och samtidigt tjäna lite extra pengar. Vilken mer skola kan erbjuda det? 

Fördjupningar i år tre

Tredje året väljer du en av våra tre fördjupningar som ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom ämnesområderna och här ingår även ditt stora gymnasiearbete.

  • Design och teknikutveckling
  • Mekatronik
  • Telematik och teknikutveckling 

Vi är där det händer

Våra två lärcenter finner du på Lindholmen och i Torslanda. I Torslanda har vi lokaler på Volvo Personvagnar, vilket ger en naturlig koppling till näringslivet. På Lindholmen ligger Chalmers, Göteborgs Universitet och flera gymnasieskolor vägg i vägg och runt omkring finns några av Sveriges mest framgångsrika företag.


På Lindholmen finner du både andra gymnasieskolor och hamninloppet som närmsta granne. 

Har du den rätta gnistan?

Vår högskoleinriktning är en tuff utmaning och kräver att du är villig att arbeta hårt och ta eget ansvar. Du läser mer än vad dina kompisar gör på andra skolor och tempot är högt. Matematik och teknik är en stor del av utbildningens kärna som tillsammans med APL:n gör den helt unik. Dessutom får du förmåner såsom månadsersättning, dator och restaurangmat.

För att du ska utvecklas och lyckas med dina studier hos oss krävs nyfikenhet, intresse och kreativitet. Har du detta vet vi att GTG är rätt skola för dig!