VAD HÄNDE EFTER EXAMEN?

Vad händer egentligen efter att våra deltagare sjungit om studentens lyckliga dagar? Det är varierande sysselsättningar de tar sig an, både på hemmaplan och utomlands.

Karolina Lindén

Karolina Lindén tog examen 2007 och befinner sig just nu i Khartoum, Sudan, där hon arbetar på Svenska ambassaden.

 Jag arbetar som tredjesekreterare, vilket bl.a. innebär att jag ansvarar för all IT, arkivet och övrig administration. Eftersom jag har arabiskan med mig tar jag också hand om alla arabisktalande som kommer till ambassaden. Ett mycket varierande jobb med andra ord.

Den tekniska grunden jag fick på GTG tror jag i kombination med arabiskan är oslagbar och var en stor anledning till att jag fick just detta jobbet. De tekniska kunskaperna är så bra att ha med sig.

Olle Salomonsson

Olle tog examen 2005 och driver idag företaget Studenttryck med åtta anställda samt några som jobbar extra.

 Under tredje året startade jag och en kompis UF-företaget RS Skilocks. Vi tog fram ett skidlås som skyddade skidorna utanför värmestugorna och under året vann vi många priser för vår produkt.

UF-året har betytt mycket för mig och har varit direkt avgörande för mitt yrkesval. Inte som tryckare utan som egen företagare och entreprenör. Det bästa med UF är att man får omvandla teori till praktik och sätta sig själv på test. Att få en inblick i hur det är att driva ett företag framåt är något som behövs oavsett om man är mekaniker, sjuksköterska eller ingenjör. GTG en proffsig och ambitiös skola med närhet till verkligheten.

Erik Alstersjö

Erik tog examen från 2010 och befinner sig nu i Lund för att studera till civilingenjör inom informations- och kommunikationsteknik.

 Anledningen till att jag hamnade i Lund är för att jag vill testa på att bo i en annan stad. Vi är fyra från GTG som pluggar här nere nu och jag delar lägenhet med Per Ahlbom som också tog examen i somras.